• BIST 9530.47
  • Altın 2477.956
  • Dolar 32.4838
  • Euro 34.8308
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Didim’de 30 Yıldır Yaşanan Su Baskınlarının Önüne Geçilecek

Didim’de 30 Yıldır Yaşanan Su Baskınlarının Önüne Geçilecek
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Altınkum Otellerde bölgesinde 30 yıldır devam eden su baskınlarının yeni yapılan yağmur suyu hattı çalışmasıyla...

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Altınkum Otellerde bölgesinde 30 yıldır devam eden su baskınlarının yeni yapılan yağmur suyu hattı çalışmasıyla beraber artık yaşanmayacağını söyledi.

Didim'de Altınkum Oteller bölgesinde her kış döneminde yaşanan su baskınlarının önüne geçilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü aracılığıyla çalışmanın yapılacağını ve belediyenin de bu çalışmalara katkı sunacağını belirten Belediye Başkanı Deniz Atabay 2015 yılı sonunda başlayan ve 2016 yılında yaz sezonu öncesi tamamlanacak yağmur suyu hattı çalışmasının sonuna yaklaştığını söyledi.

Belediye Başkanı Deniz Atabay 30 yıldır yapılamayan yağmur suyu hattı çalışmasını Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ile tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek "Avcılar Çukur Bölgesinde devam eden yağmur suyu hattı çalışması tamamlanmak üzere; Yağmur suları hat üzerinden yunuslu parkın içerisinde denize gidecek. Zaten bütün yağmur suları denizlere yada derelere akar. 30 yıldır burada su baskınları yaşanıyordu. Bu su otellere ve işyerlerine basıyor; tahribatlar yaratıyordu. Bu suyun fosseptik bir bağlantısı yok; geçmişte de baskınlar olduğunda bölgedeki su bir şekilde yine denize ulaşıyordu. Bu yapılan çalışma ıslah çalışmasıdır. Bu konuda endişe edilecek bir durum söz konusu değil; çünkü verilen su yağmur suyu; nereden toplanılıp hangi hattan denize gideceği de belli. Çok önemsediğimiz bir çalışmaydı. Artık o bölgede bundan sonra afet gibi çok büyük şeyler yaşanmadığı sürece su baskınları olmayacak. O bölgede yaşayan vatandaşlarımızda artık bu dertten kurtulacak. Ardından bölgesel üst yapı çalışmaları başlayacak ve Oteller bölgesi daha güzel bir hale gelecek." dedi.

Didim’de 30 Yıldır Yaşanan Su Baskınlarının Önüne Geçilecek

Didim’de 30 Yıldır Yaşanan Su Baskınlarının Önüne Geçilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim