• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Didim’de 18 Mart coşkusu

Didim’de 18 Mart coşkusu
Aydının Didim ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü ve Şehitler günü dolayısıyla anma programı düzenledi.

Aydının Didim ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü ve Şehitler günü dolayısıyla anma programı düzenledi.

Didim Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk koyma törenine, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcı Fatih Çoban, kamu kurum kuruluşların amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Didim Şubesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk töreninin ardından Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu tarafından anma programı gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Didim Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven "Bayraklaşan kutsal vatan toprakları için kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Tarih boyunca milli birlik ve beraberliği üstünde tutan aziz şehitlerimiz milletimizin bağrında ebediyete kadar yaşayacaktır. Üzerinizde yaşadığımız bu cennet vatanımız, bu kutsal emaneti; yazdığınız destanlar yüce milletimizin hafızasında sonsuza kadar yaşayacaktır. Egemenlik ve bağımsızlığı için bu kutsal toprakları ebediyete kadar korunacaktır" dedi.

Albay Gülseven, konuşmasında Çanakkale Zaferinin tarihsel önemine değindi. 300 bine yakın vatan evladının bu savaşlarda şehit olduğunu belirten Gülseven, Çanakkale'nin ne denizden ne de karadan geçit verilmediğini ifade ederek tarihe de "Çanakkale Geçilmez" adıyla yazıldığını dile getirdi.

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz de Çanakkale Zaferini kutlayarak, Şehitleri rahmetle andı. Çanakkale Zaferinin emsali olmayan bir kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Kaymakam Türköz "Bu zafer ile Türk milleti, vatan aşkı ve bayrak sevgisinin karşısında hiçbir gücün durmayacağını göstermiştir. Bu zafer bağımsızlık savaşı veren diğer milletlere emsal teşkil etmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sahnelendi. Yaklaşık 1,5 saat süren oratoryo büyük beğeni topladı. Programda ayrıca resim, şiir ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim