• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Didim MHP’den CHP’li Didim Belediyesini Eleştirdi

Didim MHP’den CHP’li Didim Belediyesini Eleştirdi
MHP Didim İlçe Başkanı Levent İlter, Didim Belediyesi yönetimini eleştirerek, "2 yılda Didimlilerin hayatında neler değişti?" diye sordu.

MHP Didim İlçe Başkanı Levent İlter, Didim Belediyesi yönetimini eleştirerek, "2 yılda Didimlilerin hayatında neler değişti?" diye sordu.

MHP Didim İlçe Başkanı ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya MHP'li Belediye Meclis Üyeleri ile ilçe yöneticileri katıldı. MHP İlçe Başkanı Levent İlter yerel seçimlerin üzerinde 2 yıl geçtiğini ve mecliste 3 grubun bulunduğunu ifade ederek MHP'nin de 6 meclis üyesi ile ayrıca 1 Büyükşehir belediye meclis üyesi ile görev yaptığını söyledi. MHP'li Meclis üyelerinin Komisyon ve Encümen'de görev yaptığını hatırlatan İlter "Didim için yıkıcı değil yapıcı muhalefet ediyoruz. Didim menfaatine yönelik hususlarda CHP'li belediye yönetimine destek veriyoruz. Örnek verirsek Orman Kampı ve Temizlik işlerinin özelleştirilmesi gibi.. Bu şu demek değil her zaman yanlarındayız yanlışlarında da tavrımızı ortaya koyuyoruz. dedi.

"HAK VE ADALET"

Yerel basında çıkan koalisyon iddialarıyla ilgili de değerlendirme yapan İlter "CHP ile aldığımız kararlarda koalisyon kurmadığımız gibi AKP ile aldığımız kararları koalisyon olarak değerlendirilmesi doğru değil. Bugün bu tür işler Söke'de de Aydın'da oluyor. Bizler hak ve adalet çerçevesinde kararlar alıyoruz. 2 yılda Didimlilerin hayatında neler değişti? 2 yılda kayda değer hiçbir icraatın yapılmadığını görüyoruz. Vaat edilen projelerde bir gelişme yok. İdari maslahat durumu var. Didim halkı bunları hak etmemektedir. Sorunları halen biliyoruz. Turizm kenti hüviyetine yakışmayan bir Didim var. Geçmişte şikayet edilen ahbap-çavuş ilişkisi adam kayırma devam etmekte; kimin eli kimin cebinde belli değil. Yandaş yoldaştan ziyade liyakat olmalı. Kimlerin nereye yerleştirildiği kamuoyunca biliniyor. Makamlar gelip geçici; hayırlı hizmetlerle anılmak isteniyorlarsa adaletten ve hukuktan ayrılmamalılar" dedi.

"GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ"

Didim'in özdeşleşen bir etkinliği olmadığını belirten İlter "Belli kitlede sorunlardan uzak bir aritokrasi bir yapı oluşmuş. Körler sağırlar birbirlerini ağırlar. Yol, park ve parke belediyenin asli görevi; vatandaşın refahını arttıracak ne gibi çalışmalar oluyor. Didim kapanın elinde kaldığı bir yer; İşgaliye ve rant halen devam ediyor. Güçlüye dokunulmuyor, güçsüze her zaman dokunuluyor. Bunlar bize vatandaşın aktardıklarıdır. Mülteciyle özdeşleşen, huzurun ve asayişin olmadığı, turizm kimliğinden uzak; iç göçle karşılanan bir Didim.. Bunu Didim hak etmiyor. Kent Kimliği ve marka değeri kazandırılmıyor. İyi dilek ve temennilerle yerel yönetim olmaz. Görünen köyde kılavuz istemez. Altınkum'a makyaj yapmakla olmuyor; 16 mahalle sizden hizmet bekliyor. dedi.

İlter, faaliyet raporu içerisinden Belediye Başkanı Deniz Atabay'a da soru yönelterek "DİBEL ile 2 kez pazarlık usulü ihale yapılmış. Bu vicdani mi; hukuki mi? Buna cevap versin. Orman Kampının DİBEL'e devri gibi bir duyum aldık. Bu doğru mu? Burayı meclis denetiminde mi kaçırmaya çalışıyorsunuz? "ifadelerini kullandı.

Didim MHP’den CHP’li Didim Belediyesini Eleştirdi

Didim MHP’den CHP’li Didim Belediyesini Eleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim