• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Didim Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Didim Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı
Genel kurul toplantısında Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız başta olmak üzere toplantıya katılanlar Didim'e yapılması düşünülen açık cezaevine...

Didim Kent Konseyi'nin olağan genel kurulu yapıldı.

Genel kurul toplantısında Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız başta olmak üzere toplantıya katılanlar Didim'e yapılması düşünülen açık cezaevine karşı olduklarını bir kez daha dile getirdiler.

Didim Kent Konseyi Genel Kurulu Didim Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Kamu kurum müdürleri, Oda başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından genel kurulu Kent Konseyi başkanı Osman Ayyıldız'ın konuşmasıyla başladı.

Toplantıda slayt eşliğinde yapan Ayyıldız geçen yıl Bandırma'da yapılan Kent Konseyi toplantısındaki ele alınan konulara değindi. Balıkesir bölgesine yapılması düşünülen sanayi bölgelerinin şu an bölgede konuşulduğunu belirten Ayyıldız "bölgede düşünülen bu fikir Balıkesir ve Edremit bölgesindeki zeytinciliği etkileyeceği düşünülüyor. Şu an ülkedeki zeytin ürünün % 20'si bu bölgeden elde ediliyor fakat sanayi projesi sonrasında bunun % 10'lara düşeceği öngörülüyor. Bizde Didim olarak zeytin anlamında varlığımız ortada ve sayı giderek artacak. Bunun için ilerleyen yıllarda zeytinciliğin gelişmesi ve sektörel bazda etkin olunması noktasında yerel ürünle, organik ürünlerle bu pazarı Didim'e çekmemiz noktasında refleks geliştirmemiz lazım." Sözleriyle özetledi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılan Kent konseyi toplantısında da turizmin yeni bir dalı olan bisiklet turizmin ele alındığını kaydeden Osman Ayyıldız bu konuda atılacak adımlara ciddi şekilde destek olunması noktasında karar alındığını söyledi. Ayyıldız ayrıca Kent konseylerinin yapısıyla ilgili hazırlanan taslağın ilgili bakanlığa sunulacağını belirtti.

Didim'de yaptıkları etkinliklere de değine Ayyıldız 5 Haziran Çevre günündeki geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla yaptıkları etkinlik ile Devlet Hastanesi kardiyoloji bölümüne yapılan bağışları anlattı. Çocukların madde bağımlılığından uzak tutulması İlçe Milli Eğitim, Emniyet ve Sağlık grup başkanlıklarıyla ortaklaşa yapılan eğitimlerde Velilerin ve öğretmenlerin bilgilendirildiğini kaydeden Ayyıldız, zeka oyunları projesiyle de öğrencilerin hoş vakit geçireceği projenin hayat geçirildiğini söyledi.

Kent konseyi yabancı gönüllülerin destekleriyle elde edilen gelirlerin okullara spor malzemeleri noktasında bağışlar yapıldığını belirten Ayyıldız Engelliler yararına yüzme etkinliği yaptıklarını ve engelliler için yaptıkları bağışlardan bahsetti.

83 Didim projesiyle Didim'in 2025 yılında İl olma noktasında yapılan bir proje olduğunu belirten Ayyıldız Kadın ve Gençlik merkezleri noktasında adımlar attıklarını belirtti.

Didim'i yapılması düşünülen cezaeviyle ilgili imza kampanyası başlattıklarını belirten Kent Konseyi başkanı Osman Ayyıldız "Halkın düşüncelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede istemiyoruz yada istiyoruz diyerek iki ayrı imza yeri koyduk. Halkın görüşleri zaten ortada; bunu da belediyemizin projesiyle ortaya koyulacak." dedi.

Genel kurulda Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay konuşmasında Cezaevi konusuna değinerek "Cezaevi projesi belki doğru ama yeri yanlış; geçmişte Sayın bakanımız "Didim halkının düşüncesine saygı duyuyoruz" diyerek konuyu noktalamıştı. Didim halkının bu konudaki düşüncelerini diğer kurumlarla istişare edip sayın bakana yeniden ileteceğiz. Bunun sonucunun başarılı olacağını düşünüyorum." dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise Didim'in çok güzel bir ilçe olduğunu ve projelerin tesadüf olmadığını belirterek "Kent Konseyimiz güzel çalışmalar yapıyoruz. Kent konseyinin il olma hayali de güzel; Osman bey'in heyecanı katılmak gerekli; herkes her konuda elini taşın altına koymalı." diye konuştu.

Dilek ve temenniler kısmında ise Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız başta olmak üzere toplantıya katılanlar Didim'e yapılması düşünülen açık cezaevine karşı olduklarını bir kez daha dile getirdiler.

Didim Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Didim Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Didim Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim