• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Didim Heyeti Berlin Fuarında “Didim Akşamı” Düzenledi

Didim Heyeti Berlin Fuarında “Didim Akşamı” Düzenledi
Alman İşadamları Birliği'nde düzenlenen Didim Akşamı'nda, Türk ve Alman işadamları ile turizmciler, ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Alman İşadamları Birliği'nde düzenlenen Didim Akşamı'nda, Türk ve Alman işadamları ile turizmciler, ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük ve en prestijli turizm fuarı olarak kabul edilen Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'na (ITB Berlin) geniş kapsamlı katılan Didim heyeti, 110'u Alman olmak üzere 280 üyesi bulunan Türk-Alman İşadamları Birliği ile görüşme gerçekleştirdi. Birlik binasında gerçekleşen ikili görüşmeler sonrası "Didim Akşamı" yapıldı. Geceye Türkiye ve Almanya'nın turizmdeki üst düzey yöneticileri katıldı. Turizmcilerin, yaptığı konuşmalarda bu yıl Türkiye'de turizmin zor olduğuna vurgu yapıldı.

TDU binasında yapılan Didim Akşamı'na Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Berlin Ticari Başmüşaviri Mehmet Akgün, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Komitesi Başkanı turizmci Turgut Torunoğulları, Şahinler Holding Başkanı Kemal Şahin, Didim fahri hemşerisi ve Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Almanya Schmetterling Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Willi Müler, Didim Ticaret Odası Meclisi üyesi ve Almanya Seyahat Acenteleri Birliği Yurtdışı Komisyon Üyesi Hikmet Atilla ve Didim'den gelen işadamları ve turizmciler ile Almanya'daki işadamları ve turizmciler katıldı.

"DİDİM İLE DOSTLUKLARIMIZ YENİ DEĞİL"

Türk-Alman İşadamları Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan, yaptığı açılış konuşmasında Didim heyetine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Didim ile dostluklarının yeni olmadığını belirten Kaplan, her yıl görüşmelerinin devam ettiğini ifade ederek, "Didim denince akla güneş, deniz, tatil ve turizm geliyor. Turizm barışı sever, dünyanın dört bucağından insanları bir araya getirir, sevgiye, dostluğa teşvik eder. Turizm aynı zamanda çok hassas bir sektördür" dedi. Orta doğuda yaşanan terör saldırılarının bu sene Türkiye turizmini etkileyeceğini kaydeden TDU Başkanı Remzi Kaplan, dileklerinin bu olumsuzlukların Türkiye turizmini az etkilemesi olduğunu anlattı.

"DİDİM'E YATIRIM YAPMAYA DAVET"

Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ ise konuşmasında Didim'in tanıtımını yaparak, Almanya'nın her şehrinden Didim'in yakınlarındaki havalimanlarına uçuşların olduğunu, bunun yatırımcıların Didim'den yatırım yapmasını da kolaylaştırdığını söyledi. Üstündağ, tüm Alman işadamlarını Didim'den yatırım yapmaya davet etti. Türk tekstilini 1986 yılında ilk kez Almanya'dan dünya açarak tekstil, turizm, inşaat, gıda ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin de sivil toplumla sürekli çalıştıklarını kaydederek, Türk-Alman İşadamları Birliği ile de devamlı bir araya geldiklerini belirtti. Türkiye'nin coğrafyasının çok riskli olduğunu ve her taraftan tehdit olduğunu söyleyen Şahin, "Avrupa'da bulunan 5 milyon insan çok önemli. Dolayısıyla Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne yanaşması ve işbirliği yapması çok önemli. Türkiye buraya yaklaşıyor, bunun en güzel örneği de bugün yaşanıyor. Didim heyetinin bugün buraya gelerek, yatırımlar için iş birliği yapmak istemesi mutluluk verici" diye konuştu.

"GELECEK TURİZMDEYSE, TURİZMİN GELECEĞİ DE DİDİM'DE"

Didim fahri hemşerisi ve Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner de kendisinin 39 yıldır Almanya'dan Türkiye'ye turist akışının içerisinde olduğunu söyledi. Almanya ve Türkiye'nin değiştiğini, devamlı yenilikleri konuşmaları gerektiğini ifade eden Baraner, şunları söyledi: "Hem büyük şanslar var, hem çok büyük rekabet var. Hiçbir şey kolay pazarlanmıyor. Hiçbir başarı eskisi gibi kolay elde edilmiyor. Ben yıllardır Didim'in turizm çalışmalarının içerisindeyim. Didim'de bir dinamizm, ticaret, sektör yarattık. Eğer gelecek turizmdeyse, turizmin geleceği de Didim'de."

"TÜRKİYE'DE TERÖR OLAYI OLMAMASI LAZIM"

Almanya Schmetterling Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Willi Müler, kendisinin 40 yıldır turizmin içerisinde olduğunu ve hiçbir zaman bu yılki gibi tedirginlik yaşamadığını ifade etti. Tunus pazarının tamamen bittiğini, Mısır'da zor olduğunu, Türkiye'de de ne olacağının insanlar tarafından beklendiğini belirten Müler, "Eğer bugünden itibaren Türkiye'de herhangi bir terör olayı olmazsa, Türkiye yeniden güçlü olarak ayağa kalkar. Ama terör olayı olursa, Türkiye bu sezon turizmde çok ciddi olarak yere çakılır. Biz Türkiye'ye inanıyoruz ve yanında duracağız" ifadesini kullandı.

"TEŞHİSİ KOYDUK, TEDAVİSİNİ DE YAPACAĞIZ"

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile Didim Kaymakamı İskender Yönden de yaptıkları konuşmalarda, burada tanıştıkları her insanda içten gelen sıcaklık gördüklerini ve son derece mutlu olduklarını söyledi. Didim'in tanıtımını yaparak, ülke olarak çok zor bir dönemden geçtiklerini kaydeden Atabay, şunları söyledi: "Bölgede sıkıntılar var. Ama gerçekçi olamazsak, teşhisi koyamazsak, tedavisini de yapamayız. Biz teşhisi koyduk, tedavisini de yapacağız. Türkiye, orta doğudaki ülkelerin hiçbirisine benzemez. Biz bu zor günleri gerek Avrupa'da yaşayan işadamlarımızla, gerekse Willi Müler gibi Türkiye'nin yanında duran Alman dostlarımız olduğu sürece aşarız."

Konuşmaların ardından Türk-Alman İşadamları Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan, Didim'den gelen heyete plaket verirken, Didim heyeti de TDU Başkanı Kaplan'a plaket, diğer yöneticilere de çeşitli hediyeler verdi. Ardından yemek yenildi.

Didim Heyeti Berlin Fuarında “Didim Akşamı” Düzenledi

Didim Heyeti Berlin Fuarında “Didim Akşamı” Düzenledi

Didim Heyeti Berlin Fuarında “Didim Akşamı” Düzenledi

Didim Heyeti Berlin Fuarında “Didim Akşamı” Düzenledi

Didim Heyeti Berlin Fuarında “Didim Akşamı” Düzenledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim