• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Didim Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Kubaliç 2015 Yılını Değerlendirdi

Didim Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Kubaliç 2015 Yılını Değerlendirdi
Didim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç 2015 yılı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç 2015 yılı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kubaliç 2015 yılında esnaflara 12 milyon 556 bin TL kredi verdiklerini ve 2015 yılını 1.6 takip oranıyla kapattıklarını söyledi.

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç 2015 yılı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kubaliç 2015 yılını hayırlı şekilde kapattıklarını ve kooperatif açısından olumlu bir yıl yaşadıklarını ifade ederek "Geçen yıl nazaran daha olumlu ve güzel bir yıl geçirdik. 2014 yılında 9 Milyon 846 bin TL kredi verdik ve takip oranımız 3.8 idi. 2015 yılında ise 12 milyon 556 bin TL kredi verdik ve 2015 yılını 1.6 takip oranıyla kapattık. Geçen yıla oranla 3 milyon TL fazla kredi verdik ve takip oranımız da düştü. Esnafımızın kredi anlamında geri dönüşü güzel oldu. Bu yıl turizm sezonunun esnafımız açısından sıkıntılı geçse de esnafın durumu anlamında güzel geçtiğinin de göstergesi; tabii bu bizim Kooperatifimiz açısından geçerli bir durum. "diye konuştu.

"ESNAFIN DURUMU İYİ DEĞİL"

Fazla kredi vermelerinin piyasaların iyi olmadığının bir göstergesi olduğunu da söyleyen Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç "Esnafın durumu iyi olsaydı bu kadar kredi almazdı; Esnaflarımız kredi ile ayakta duruyor. Her yıla ümitle giren esnafımız ümidini yine bu yıla taşıdı. Krediyi çeken ve ödeyen esnafımızın geleceğinin de iyi olacağını yorumluyoruz." dedi.

Ülkemizde özellikle Güneydoğu bölgesinde her tarafın kan gölü olduğunu ve ateş çemberi içerisinde kalındığını kaydeden Kubaliç "Buna rağmen bizler burada huzur içerisindeyiz. Burada huzur içerisinde yaşıyorsak buna Mehmetçiğimize, Polisimize ve hükümetimize borçluyuz." dedi.

"YENİ UYGULAMAYA TEŞEKKÜR"

Didim'de esnafın bilinçlendiğini ve işlerini buna göre takip ettiğini dile getiren Kubaliç "Geçmişteki esnaf ile bugünkü esnaf aynı değil; nerede nasıl adım atması gerektiğini bilen esnafımız var. İlçe Kaymakamımız ilçemizde yeni bir uygulamaya koyduğu sistemden esnaflarımız, Sivil toplum örgütlerimiz ile muhtarlarımız yararlanmıştır. Bu bilgilendirmeleri yapan Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Emniyet Müdürümüze, İlçe Jandarma Komutanımıza, daire müdürlerimize teşekkür ediyorum. Her konuda bilinçlendirme çalışmaları yapıyorlar. Birbirimize destek oluyoruz. Yerel basınımızda bu konuda desteklerini her zaman gösteriyorlar. Ben şahsım adına hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim