• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Didim Belediyesi’nde Eylem

Didim Belediyesi’nde Eylem
Didim Belediyesi ile Nehirsan adlı şirket arasında 2 yıldır süren dava Danıştay'ın "şirket lehine" aldığı kararla sonuçlandı.

Didim Belediyesi ile Nehirsan adlı şirket arasında 2 yıldır süren dava Danıştay'ın "şirket lehine" aldığı kararla sonuçlandı. Şirketin Avukat Murat Sultansu, Başkan Deniz Atabay'ın "hukuksuz" davranarak suç işlediğini iddia ederken Belediye Başkanı Deniz Atabay, iddiaları reddederek dava sonucunun henüz ellerine ulaşmadığını belirtti.

Aydın'ın Didim ilçesinde Nehirsan adlı inşaat firması ile Didim Belediyesi arasında iki yıldır süren dava, Danıştay'ın "şirket lehine" verdiği kararla son buldu.

Didim Belediyesi'nin yaptığı "ruhsat iptalinin" hukuksuz olduğunu sabit bulan Danıştay'ın bu kararı üzerine, Şirketin Avukatı Murat Sultansu belediyeye gelerek "Kararın uygulanması" talebinde bulundu. Danıştay 6. ve 14. Dairenin aldığı inşaat ruhsatının iptaline ilişkin uygulamanın durdurulması kararını belediyeye ibraz eden Avukat Murat Sultansu, belediyenin Danıştay kararını vakit kaybetmeksizin derhal uygulamak zorunda olduğunu, ancak belediyenin mahkemenin kararını uygulamadığını iddia etti.

İŞADAMI ORAK: "HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDIK"

Firma avukatı Murat Sultansu ve şirket çalışanları ile birlikte belediye binasına gelen Nehirsan firmasının ortaklarından iş adamı Ahmet Orak da; başlattıkları hukuk mücadelesini kazandıklarını söyleyerek, haksız uygulamanın bir an önce kaldırılmasını talep etti.

İş adamı Ahmet Orak; "Belediye Başkanı Deniz Atabay keyfi bir uygulamayla inşaatımızı durdurarak hukuksuz davranmıştır. Bu hukuksuz davranışıyla hem şirketimizi milyonlarca lira zarara uğratmış hem de yüzlerce çalışanı ekmeğinden mahrum etmiştir. Belediye Başkanı Atabay'ın bu davranışının altında ortaklarımıza yönelik ayrımcılık ve rantiyeci anlayışı yatmaktadır" iddiasında bulundu.

ŞİRKET ÇALIŞANLARINDAN BELEDİYEYE PROTESTO

Türk bayrakları ve şirket flamaları ile geldikleri Didim Belediye binası önünde Danıştay'ın şirket lehine verdiği kararın uygulanması için bekleyen Nehirsan çalışanları ve İş adamı Ahmet Orak, belediyeden herhangi bir olumlu açıklama yapılmaması ve mahkeme kararının uygulanmasına yönelik çalışma başlatılamaması üzerine protestoda bulundular.

AVUKAT SULTANSU: "SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Danıştay kararının ibraz edilmesine rağmen kararının uygulanacağına dair Didim Belediye Başkanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi uygulama da başlatılmadığını ifade eden Avukat Murat Sultansu, firma çalışanlardan oluşan kalabalık ve şirket sahibi Ahmet Orak'la birlikte Didim Adliye binasına giderek suç duyurusunda bulundu.

Didim Belediye Başkanı Atabay ve diğer sorumlular hakkında, "Görevi kötüye kullanma ve mahkeme kararına uymama" gerekçesi ile şikayetçi olduklarını ifade eden Avukat Sultansu yaptığı açıklamada "Danıştay 6. ve 14. Dairenin aldığı inşaat ruhsatının iptaline ilişkin uygulamanın durdurulması kararını belediyeye ibraz ettik. Belediye, Danıştay kararını vakit kaybetmeksizin derhal uygulamak zorundadır. Ancak saatlerce beklememize rağmen ne Belediye Başkanı ne de herhangi bir yetkiliden mahkeme kararının uygulanacağına dair bir açıklama ya da davranış görmedik. Bu hukuk tanımazlıktır. Mahkeme kararını uygulamamak suçtur. Sayın Cumhuriyet savcısına suç duyurunda bulunduk" dedi.

BAŞKAN ATABAY: "KARAR ULAŞMADI"

İddiaların asılsız olduğunu bir belediye başkanı olarak hukukun üstünlüğünden başka bir üstünlük tanımadıklarını belirten Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ise, sözü edilen kararın kendilerine ulaşmadığını bu yönde bir karar kendilerine ulaştığında gereğinin yapılacağını belirtti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bilindiği gibi Didim Belediyesi tarafından Nehirsan firmasına ait inşaatın ruhsatı Didim Belediye Başkanlığı'na Deniz Atabay'ın seçilmesinin ardından iptal edilmiş, firma da Didim Belediyesi ve Başkanı Deniz Atabay hakkında dava açmıştı.

Didim Belediyesi’nde Eylem

Didim Belediyesi’nde Eylem

Didim Belediyesi’nde Eylem

Didim Belediyesi’nde Eylem

Didim Belediyesi’nde Eylem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim