• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Didim Belediyesi Serası Hazır..

Didim Belediyesi Serası Hazır..
Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay basın mensuplarıyla beraber Belediyeye ait Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığını gezip bilgi verdi.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay basın mensuplarıyla beraber Belediyeye ait Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığını gezip bilgi verdi. Belediye Başkanı Deniz Atabay fidanlıkla ilgili olarak "Önem verdiğimiz projeydi; Bu yıl 250 bine yakın tohumdan çiçek yetiştirdik. Bunları ilçemize dikeceğiz." dedi.

Belediye Başkanı Deniz Atabay, gezi kapsamında ilk olarak Akköy Mahallesinde bulunan Belediyeye ait fidanlığa kurulan çalışma ofisini gezdi, ardından kurulan seraları tek tek gezip Belediye Peyzaj Mimarı Alper Yılmaz'dan bilgiler aldı. Başkan Atabay serada çalışan bayanlarla bir süre sohbet edip, fide dikimi gerçekleştirdi.

Belediye bünyesine bu tür bir sera kazandırmayı çok istediğini ve bunu da başarmanın gururunu yaşadığını belirten Atabay "Bizim önem verdiğimiz projeydi. Kendi kullanacağımız tüm çiçekleri ve ağaçları kendimiz üretmek istiyoruz. Dışarından çok basit gibi gelebilir ama rakam olarak düşünüldüğünde ilçeyi kendi ürettiğini fide ve fidanlarla yeşillendirmek çok önemli. Bu işin en güzel tarafı kendi seramızın olması ve kendimizin bunu yetiştiriyor olmamız. Bu yıl 250 bine yakın tohumdan çiçek yetiştirdik. Bunları ilçemize dikeceğiz ve bir miktarda vatandaşımıza vermek için yetiştiriyoruz. Burada bir satış reyonu da kurulacak" dedi.

"DİDİM MARKALI ÜRÜNLER"

Başkan Atabay Didim'in adını aromatik bitkilerle duyurmak için de çalışma başlattıklarını söyleyerek "Seramızdaki diğer boş alanlarda ise süs bitkisi olarak da ağaçlar yetiştirilecek. Bu çok önem verdiğimiz bir iş. Aynı zamanda tıbbi aromatik bitkileri de ektik, çok kısa sürede de onlardan defne sabunu, lavanta sabunu ve lavanta kolonyası şeklinde Didim'in isimi bu tür endüstriyle maddelerde de tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.

"BELEDİYE GİDERLERİ DÜŞÜCEK"

Sera'nın belediyenin peyzaj anlamındaki maliyetlerini de aşağılara çektiğini kaydeden Atabay "Tüm belediyeler peyzaja çok önem veriyor. Artık yol kenarları, parklar ve bahçeler evin bahçesi gibi kabul ediliyor. O hale getirmek de lazım. İnsanlar bu peyzajı görünce mutlu oluyorlar. Bu da yüksek miktarda meblağlara denk geliyor. Biz bunu yarı yarıya düşürüyoruz. 5 TL'ye aldığımız çiçeği 1 TL'ye mal ediyoruz ve artı bir istihdam sağlıyoruz. Burada kadınlarımız çalışıyoruz ve ekonomik olarak ta karşılığını alıyorlar. Bu ilk yılımız bunları büyüteceğiz. Seneye bu bir misli daha büyüyecek ve istihdam o kadar artacak. O anlamda çok mutluyum." dedi.

Didim Belediyesi Serası Hazır..

Didim Belediyesi Serası Hazır..

Didim Belediyesi Serası Hazır..

Didim Belediyesi Serası Hazır..

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim