• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Dicle Şehidini, Yaralı Eşi ve 6 Yaşındaki Kızı Gözyaşlarıyla Uğurladı

Dicle Şehidini, Yaralı Eşi ve 6 Yaşındaki Kızı Gözyaşlarıyla Uğurladı
Dicle'de bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız'ı, yaralı eşi Nurçin ile 6 yaşındaki kızı Ecrin gözyaşlarıyla uğurladı.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından dün gece bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız'ın cenazesi, düzenlenen törenle memleketi Konya'ya uğurlandı. Törene şehidin aynı saldırıda ikisi de hafif yaralanan eşi Nurçin ile 6 yaşındaki kızı Ecrin de katıldı.

ASKERİ TÖRENLE UĞURLANDI

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Jandarma Tabur Komutanlığı'na dün saat 21.50 sıralarında bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız için bu sabah Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehidin yaralı silah arkadaşları ile askerler katıldı.

YARALI EŞİ VE ÇOCUĞU KATILDI

Şehit Uzman Çavuş Ayyıldız'ın saldırıda hafif yaralanan eşi Nurçin ile 6 yaşındaki kızları Ecrin Ayyıldız da tören alanına getirildi.

EŞİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Şehit Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız'ın ambulanstan alınan cenazesinin katafalka konulmasıyla başlayan törende şehidin yüzünden yaralanan eşi Nurçin Ayyıldız, kızları Ecrin'e bakarak gözyaşı döktü.

OYUNCAK BEBEĞİYLE İZLEDİ

Patlamada kolundan yaralanan şehidin kızı Ecrin töreni oyuncak bebeği ile izledi. Güçlükle ayakta duran Nurçin Ayyıldız ve minik kızını kadın askerler teselli ederken, şehidin özgeçmişi okundu.

AYAĞA KALKIP UĞURLADI

Duaların okunmasının ardından şehit Uzman Çavuş Ayyıldız'ın cenazesi ambulansa konulurken, silah arkadaşları da gözyaşı döktü. Şehit Ayyıldız'ın eşi Nurçin Ayyıldız da bu sırada ayağa kalkıp, eşini uğurladı. Şehit Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız'ın cenazesi daha sonra askeri uçakla memleketi Konya'ya gönderildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim