• BIST 9566.57
  • Altın 2472.239
  • Dolar 32.464
  • Euro 34.544
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Dicle Elektrik’ten Cizre Halkına Sıcak AŞ

Dicle Elektrik’ten Cizre Halkına Sıcak AŞ
Dicle Elektrik Dağıtım, Şırnak'ın Cizre ilçesinde zor durumda bulunan halka yardımcı olabilmek için bir aşevi kurdu.

Dicle Elektrik Dağıtım, Şırnak'ın Cizre ilçesinde zor durumda bulunan halka yardımcı olabilmek için bir aşevi kurdu.

Dicle Elektrik Dağıtım, bir yandan sorumluluk bölgesindeki yerleşim alanlarına elektrik dağıtım hizmeti verirken, diğer yandan da sosyal sorumluluk bilinciyle buralarda olup bitenlere kayıtsız kalmıyor. Bölgenin enerji şirketi Dicle Elektrik, bu çerçeveden sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalar nedeniyle son dönemde ismi sıkça gündeme gelen Şırnak'ın Cizre ilçesinde zor durumda bulunan halka yardımcı olabilmek için bir aşevi kurdu.

2 BİN AİLEYE KART DAĞITILDI

Dicle Elektrik Dağıtım, çok sayıda evin kullanılamaz hale geldiği Cizre ilçesinde yaşayan halka her gün sıcak yemek verebilmek için bir aşevi kurmaya karar verdi. Bunun için yaşananlardan en fazla etkilenen mahallelerden Cudi ve Sur mahallelerinin ortasında yer alan Ömer Hayyam sokakta bir yer kiraladı. Buraya gerekli mutfak malzemelerini yerleştiren enerji şirketi, ardından ilk etapta mahalle muhtarları aracılığı ile zor durumda olan 2 bin aileyi belirledi. Ardından bu ailelere, çıkarılacak olan yemekten alabilmeleri için bastırdığı kartları dağıttı.

DİCLE ELEKTRİK AŞ EVİNE RAĞBET

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ilk olarak bu gün kurulan Dicle Elektrik Dağıtım Aş Evi'nde ilk yemekler dağıtılmaya başlandı. İlk gün ana yemek olarak kavurma, pirinç pilavı ve mercimek çorbası dağıtılırken, her aileye ihtiyaçları kadar ekmek de verildi. İlk etapta 2 bin aile için çıkarılan sıcak aşın, önümüzdeki günlerde 3 bin aile için çıkarılacağı ve bu hizmetten yararlanacak Cizreli sayısının da yüzde 50 oranında artacağı bildirildi.

Cizre'de Kaymakamlık ve Belediye tarafından da ihtiyaç sahibi halka sıcak yemek dağıtılmasına rağmen ilçe halkının, Dicle Elektrik Dağıtım'a ait aş evine rağbet ettiği ise dikkatlerden kaçmadı.

SAYI 2 BİNDEN 3 BİNE ÇIKACAK

Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, "Bölgenin en büyük özel şirketi olarak çevremizde yaşananlara duyarsız kalmamız düşünülemezdi. Bu nedenle Cizre ilçesinde ilk etapta 2 bin aileye her gün bir öğün olmak üzere sıcak yemek vermeye başladık. Öncelikle yemek dağıtılacak aileleri mahalle muhtarları belirledi. Ancak, zaman içerisinde ihtiyaç sahibi olan aileleri belirledikçe, bu sayıyı 3 bine çıkaracağız. Her aileye Dicle Elektrik olarak yemek kartı verdik. Bu kartlar ile, ailedeki bireylerin sayısına göre yemeklerini kendilerine veriyoruz. Sıcak aş dağıtımı için belirlediğimiz bir süre bulunmuyor. İhtiyaca göre yemek dağıtımını sürdüreceğiz. Sosyal sorumluluğumuzun gereği olarak bu tür hizmetleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim