• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Dicle Elektrik’ten Çiftçiye Kritik Uyarı

Dicle Elektrik’ten Çiftçiye Kritik Uyarı
Dicle Elektrik Dağıtım, önceki hafta sonu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda alınan "Elektrik...

Dicle Elektrik Dağıtım, önceki hafta sonu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda alınan "Elektrik ile tarımsal sulama yapan çiftçiler sayaç taktıracak" hükmüne uyulması konusunda uyarıda bulundu.

Dicle Elektrik Dağıtım, 18 Nisan pazartesi gününe kadar sayaç taktırmak için şirkete başvuruda bulunmayan veya sayaç taktırmayan tarımsal sulama müşterilerinin elektriğinin süresiz olarak kesileceğini duyurdu.

TARIMSAL SULAMA, GÜNLÜK TÜKETİMİ 2.5 KAT ARTIRDI

Dicle Elektrik Dağıtım'dan yapılan açıklamada, sadece tarımsal sulamanın en yoğun şekilde yapıldığı Şanlıurfa'da kısa süre öncesine kadar günlük 9-10 MWh olan elektrik tüketiminin, tarımsal sulamanın artması nedeniyle 2.5 kat artarak günlük 24-25 MWh'ye yükseldiğine dikkat çekildi. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'a dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik Dağıtım'ın yetkilileri, tüketimdeki bu artışın, salınımlara dolayısıyla da arızalara ve buna bağlı kesintilere yol açtığını bildirdi. Yetkililer, Dicle Elektrik Dağıtım'ın müşterilerinin, özellikle de tarımsal sulama abonelerinin kullandığı elektriğin bedelini devlete peşin olarak ödediğinin altını çizerken "Maalesef özellikle tarımsal sulama yapan çok sayıda müşterimiz, bedel ödemediği için elektriği israf boyutunda kullanıyor. İhtiyaçtan fazla kullanılan elektriğin bedelini, şirketimiz bir gün sonra ödemek zorundadır. Bu durumda şirketimiz finansal anlamda zorluk yaşıyor. Böyle giderse, enerjideki arz-talep dengesinin ciddi biçimde bozulması riski doğacaktır" ifadelerini kullandı.

"ÇİFTÇİLER TOPLANTIDA ALINAN KARARLARA UYMALI"

Önceki hafta sonu Şanlıurfa'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Eşref Fakıbaba, Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Halil Yıldız, Kemalettin Yilmaztekin, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'daki bazı sulama birliklerinin başkanları ile Dicle Elektrik yöneticilerinin katıldığı toplantıda, tarımsal sulama yapan çiftçilerin elektrik sayacı taktırması kararı alınmıştı. Alınan bu kararı hatırlatan Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, "Bu toplantıda alınan kararlara, tarımsal sulama yapan çiftçilerin uyması gerekir. Kullandıkları enerjinin miktarını ölçecek sayaç taktırmaları, taktırmayanların da takmak için acilen şirketimize müracaatta bulunmaları gerekir. Havanın yağışsız ve kurak geçmesi nedeniyle çiftçiler, elektrik ile sulamaya yönelmiş, dolayısıyla da aşırı tüketim sorunu baş göstermiştir. Sadece Şanlıurfa'daki günlük elektrik tüketimi 2.5 katına yükseldi. Maalesef, toplantıda alınan sayaç taktırma ve ihtiyaç kadar elektrik kullanma sözünü yerine getirmeyen çiftçiler, eski alışkanlıklarını sürdürmek istemektedirler. Ancak bu durumun sürdürülmesi mümkün değildir" diye konuştu.

SAYAÇ TAKTIRMAK İÇİN SON GÜN 18 NİSAN PAZARTESİ

Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, tarımsal sulama müşterilerine sayaç taktırmaları veya sayaç taktırmak üzere müracaatta bulunmaları için tanıdıkları sürenin 18 Nisan pazartesi günü sone ereceğini belirterek, "Yine bu toplantıda alınan karar uyarınca, en geç 18 Nisan pazartesi gününe kadar sayaç taktırmayan veya sayaç taktırmak için müracaatta bulunmayan tarımsal sulama müşterilerinin elektriği, süresiz olarak kesilecektir. Bu konuda kesin olarak kimseye taviz verilmeyecektir. Bu nedenle kimse de elektriklerin tekrar verileceğini düşünmesin. Çünkü şirketimiz, sayaç taktırılıncaya kadar elektrik vermemekte kararlıdır. Büyük emek ve umutlar ile ektikleri ürünlerin zarar görmemesi için çiftçilerimize, alınan kararlara uymaları ve sayaç taktırmaları için son kez çağrıda bulunuyoruz, gelin söz verildiği üzere sayaçlarınızı taktırın" ifadelerini kullandı.

Dicle Elektrik’ten Çiftçiye Kritik Uyarı

Dicle Elektrik’ten Çiftçiye Kritik Uyarı

Dicle Elektrik’ten Çiftçiye Kritik Uyarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim