• BIST 9530.47
  • Altın 2470.156
  • Dolar 32.4653
  • Euro 34.7126
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Dicle Elektrik’ten Çiftçilere Önemli Hatırlatma

Dicle Elektrik’ten Çiftçilere Önemli Hatırlatma
Dicle Elektrik Dağıtım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda alınan "Elektrik ile tarımsal...

Dicle Elektrik Dağıtım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda alınan "Elektrik ile tarımsal sulama yapan çiftçiler sayaç taktıracak" hükmüne uyulmasını isterken, yüzde 65 oranında ucuz elektrik imkanı sağlayan kampanyaya katılmak için son günün 18 Nisan pazartesi olduğunu bir kez daha hatırlattı. Enerji şirketi tarafından kampanya ile ilgili alınan karar uyarınca, 18 Nisan'a kadar sayaç taktırmayan ya da şirkete bunun için başvurmayan tarımsal sulamacıların elektriği süresiz olarak kesilecek.

Dicle Elektrik Dağıtım, tarımsal sulama mevsiminin başlaması ile birlikte elektrik tüketiminin, bazı illerde 3 kat arttığına dikkat çekilerek, "Ne yazık ki tarımsal sulama alanında nerdeyse tümü kayıt dışı olarak kullanılan elektrik nedeniyle sorumluluğumuzdaki illerde salınımlar ve buna bağlı arızalar yaşanmaktadır. Sık sık kesinti yaşanmasına neden olan bu durum yüzünden, müşterilerimiz kaliteli elektrik enerjisi alamamaktadır. Bu durumdan sadece tarımsal sulama yapan çiftçilerimiz değil, küçük ve orta ölçekli sanayi, imalatçılar, esnaf ve meskenler de olumsuz yönde etkilenmektedir. Kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisinin herkesin hakkı olduğu gerçeğinden yola çıkarak, elektrik enerjisine dayalı tarımsal sulama yapan çiftçilerimizin, en geç 18 Nisan tarihine kadar sayaç taktırmaları gerekmektedir. Bununla ilgili karar zaten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında yapılan geniş katılımlı toplantıda alınmıştı. Burada alınan kararın gereğini yaparak 18 Nisan'a kadar sayaç taktırmayan çiftçilerimizin elektrikleri kesin olarak kesilecek ve verilmeyecektir" denildi.

ÇİFTÇİLERE MEKTUP

Bu arada Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa ve Mardin İl Müdürlükleri tarafından binlerce çiftçiye birer mektup gönderilerek, varılan mutabakat gereği sayaç taktırmaları istendi. "Değerli Çiftçimiz" diye başlayan söz konusu mektupta, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik başkanlığında yapılan toplantıda tarımsal sulamada kullanılacak elektrik enerjisini ölçmek için sayaç takılması ve indirim kampanyası yapılması konusunda mutabakata varıldığı hatırlatılarak, çiftçilerden mağdur olmamaları için 18 Nisan tarihine kadar sayaç taktırmaları istendi.

Kaçak elektrik kullanımının şirkete ve müşterilere verdiği zararlara da değinilen mektupta, "Sayaç taktırmak için müracaat etmeyen ve sayaç taktırmayana kesinlikle elektrik verilmeyecektir"" ifadelerine yer verildi.

Bu arada Dicle EDAŞ yetkilileri, tarımsal sulama müşterilerinin daha önce taktırdıkları sayaçların tümünün ücretsiz değiştirileceğini hatırlatırken ise bunun için bedel talep edilmeyeceği gibi, sökülen sayaçlarla ilgili olarak da herhangi bir işlem yapılmayacağını kaydettiler.

Dicle Elektrik’ten Çiftçilere Önemli Hatırlatma

Dicle Elektrik’ten Çiftçilere Önemli Hatırlatma

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim