• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Dicle EDAŞ: “Önceliğimiz Kesintisiz Enerji Sağlamaktır”

Dicle EDAŞ: “Önceliğimiz Kesintisiz Enerji Sağlamaktır”
Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, önceliklerinin kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamak olduğunu söyledi.

Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, önceliklerinin kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamak olduğunu söyledi.

Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, basın mensupları ile bir araya geldi. Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya İl Müdürü Mehmet Bulut, İl Müdür Yardımcısı Ali İhsan Aydın, Dicle EPSAŞ Mardin İl Müdürü Turan Özdemir, kurum çalışanları ve Mardin'de görev yapan gazeteciler katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Dicle EDAŞ İl Müdürü Bulut, Mardin'de 2015 yılında 4 milyar 733 milyon KW elektrik tüketiminin olduğunu ve dağıtım hizmeti veren iller arasında oransal olarak en fazla kayıp kaçak elektrik kullanımının Mardin'de gerçekleştiğini söyledi.

Mardin'de aşırı ve usulsüz tüketimden kaynaklı 2015 yılında toplam 248 adet dağıtım trafosunun yandığını ve elektrik kesintilerin yüzde 90'ı da yine aşırı tüketimden kaynaklandığını belirtti. Mardin'de sayıları yaklaşık 8 bin civarında olan ve yüzlerce metre yeraltından elektrik gücü ile çekilen su ile tarımsal arazilerin sulanmasının hem ülke ekonomisine hem de ovaya ciddi zararlar verdiğinin altını çizen Bulut, GAP sulama kanallarının bitirilmesinin iyi olacağını söyledi.

Bulut, Kızıltepe İlçesinde son dönemde 16 adet ilave trafo postası ile beraber Kızıltepe ilçesi Aşiti Mahallesi'nde de yapılan çalışmalar neticesinde bu mahallenin örnek mahalle olacağını kaydetti. Bulut, "İl Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızla sürekli yan yana ve iç içe olacağız ve gelen vatandaşlarımızın sorunlarına mutlaka çözüm bulup sorunları anında çözeceğiz. Aynı zamanda yapmakta olduğumuz görevlerimizin yerine getirilmesi sırasında basın kuruluşlarının da katkılarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle sahada çalışan personellerimize yardımcı olmasını istiyoruz. Önceliğimiz kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamaktır. Birlik ve dayanışma içerisinde olmalıyız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim