• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Dicle EDAŞ, Birecik’teki Uygulama, Yasaya Uygun

Dicle EDAŞ, Birecik’teki Uygulama, Yasaya Uygun
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde sayaçların bina dışına alınması...

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde sayaçların bina dışına alınması için yürütülen çalışmalara, bir gurubun tepki göstermesi üzerine yaptığı açıklamada, yapılan çalışmanın yasaya uygun olduğunu bildirdi.

Birecik'te bazı çevrelerin de yönlendirmesi sonucunda yaklaşık 20-25 kişilik bir gurup, belediye binası önünde toplandı. Elektrik sayaçlarının bina dışına alınmasını protesto ederken, olaya müdahil olan Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ise, "görüntü kirliliği oluşacağı ve keyfi uygulama olup, yasal dayanağı olmadığı" için bu uygulamaya karşı olduklarını açıkladı. Yaşananlar üzerine bir açıklama yapan Dicle EDAŞ Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ ise, yapılan çalışmanın yasaya uygun olduğunu açıkladı. Demirbağ, "Dağıtım Sistemindeki Kayıpların Azaltılmasına Dair Tedbirler Yönetmeliği'nde, bu konuda neler yapılacağının açıkça belirtildiğini ifade etti.

Demirbağ, "Yönetmelikte "Yüksek kayıplı şirketlerin dağıtım bölgeleri içinde yer alan ve önceki yıl gerçekleşmelerine göre teknik ve teknik olmayan kayıp oranı %30'un üzerinde olan il ve ilçelerde, ilgili dağıtım şirketi tarafından kayıp-kaçak ile mücadele dâhilinde elektrik sayaçlarının tesisi için mevzuatta tanımlanan yerden farklı bir yer belirlenebilir." denilmektedir. Yine aynı yönetmelikte, "… sayaç yatırımları kapsamında, tespit amaçlı olmak üzere, birden fazla müşterinin toplam tüketimini ölçen kontrol sayacı tesis edilebilir" dedi.

Demirbağ, "Ayrıca bu çalışmalarımızın sonucunda standart olmayan kablolar değiştirilerek görüntü kirliliğinin önlenmesi, akıllı şebekenin altyapısını oluşturması, hatalı okunma sonucu yanlış fatura çıkmasının önlenmesi, enerji israfı önleneceğinden elektrik şebekesi ve trafoların yükü azalacağından, müşterilerimize daha kaliteli enerji sunulması gibi birçok faydası da olacaktır. Bu çalışmalarımızdan ötürü müşterilerimizden hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Birecik'in enerji sorunlarının çözümüne yönelik olarak, Belediye Başkanı ile görüşerek yapılması gerekenleri birlikte değerlendirip, bahse konu sorunlara da birlikte çözüm buluruz inşallah. Netice olarak; Şanlıurfalı hemşerilerimize sunmuş olduğumuz enerjinin kalitesini arttırmak için mevcut elektrik şebekelerimizin bakımlarını yapıp, yeni yatırım çalışmalarımızın yanı sıra, bahse konu çalışmalarımıza da devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim