• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Diccount Marketçilikte ‘Esenlik’ Bende Varım Dedi

Diccount Marketçilikte ‘Esenlik’ Bende Varım Dedi
Son dönemlerde halk arasında büyük ilgi gören Discount marketler sektöründe Esenlik Süper Marketler de yerini aldı.

Son dönemlerde halk arasında büyük ilgi gören Discount marketler sektöründe Esenlik Süper Marketler de yerini aldı. Geçtiğimiz günlerde Melekbaba Mahallesi'nde açılan Esenlik Pratik ile Discount marketçiliğe hızlı başlayan Esenlik Şirketi 2 pratik marketi daha hizmete açmak için gün sayıyor.

Özelikle Avrupa'da Ucuzcu market olarak ta bilinen Discount Market türü süper marketlerden farklı bir market modeli olarak müşterinin hizmetine sunuluyor. Türkiye'de de son dönemlerde hızla artan Discount modeli marketler hızla yayılırken Malatya'da da sektörün tanınmış yerel markası olan Esenlik Süper Marketleri de Discotunt marketler sektörüne açtığı Esenlik Pratik Marketi ile girmiş oldu. Süper marketlere nazaran daha kolay açılabilen ve masraf olarak açılması yönünde oldukça uygun olan pratik marketlerden önümüzdeki günlerde de şubeleri çoğaltacak olan Esenlik'te Genel Müdürü Hulusi Poyraz süpermarketçiğinin konsepti ile ciddi bir iş olduğunu belirterek Discount marketçiliğin kendi ürününü üreten yeni bir model olduğunu söyledi.

Özellikle nüfus yoğunluğunun az olduğu bölgelerde ihtiyacı karşılama adına bu tür marketlerin zaruri bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Poyraz, "Bu iş aslında zor bir iş olarak gözüküyor. Ancak Esenlik'in yapabileceğini düşündük. Çünkü Esenlik'in alım gücü kuvvetli, üretimi kuvvetli" diye konuştu.

Discount marketlerde ortalama satılan kalem sayısının 900 civarında olduğunu belirten Poyraz, açtıkları Esenlik Pratik markette satılan ürünlerin yaklaşık 200'ünün kendileri tarafından üretildiğini söyledi. Nergis Gıda ve Epak Kimya markaları ile sektörde markalaşmaya gittiklerini belirten Poyraz, "Malatya tarım ve hayvancılıkta potansiyeli olan bir il. Biz de Malatya'yı bu konuda bir üretim merkezi haline getirebiliriz. Bu nedenle de Nergiz Gıdayı üretebileceğimiz bir marka haline dönüştürdük. Yine Epak markasını da kimya ve kağıt gurubunda markalaştırdık. Biz bu hedefe giderken bu konseptin şuanda yaklaşık dörtte birini zaten biz üretir hale geldiğimizi gördük" şeklinde konuştu.

Esenlik olarak kaliteden asla ödün vermediklerini ifade eden Genel Müdür Hulusi Poyraz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu tüm genelgelere ilk Esenlik Şirketi'nin uyduğunu vurguladı. Bu şekilde bölgenin de üretim anlayışı ve kalitesini yükselten bir anlayışa sahip olduklarını söyleyen Poyraz, "Biz bu kalite anlayışı ile üretim yapar ve bu konsepti de süper marketler ile birlikte serpme bir şekilde yaparsak ben inanıyorum ciddi bir boşluğu dolduracaktır. Daha az kişi ile çalışan daha küçük metrekare ile daha az maliyetle açılabileceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk pratik marketi Melekbaba'da açtıklarını ve geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu dile getiren Poyraz, ikinci pratik marketi ise Kiltepe Mahallesi'nde açacaklarını söyledi. Üçüncü pratik market içinde yerin tutulduğunu belirten Poyraz, Malatya'da hedefleri doğrultusunda ilerleyeceklerini kaydetti.

Esenlik olarak Discount marketçiliğe ilk adımı attıklarını ifade eden Poyraz, ileride il dışına da bu yeni konsept ile açılabileceklerini kaydetti.

Diccount Marketçilikte ‘Esenlik’ Bende Varım Dedi

Diccount Marketçilikte ‘Esenlik’ Bende Varım Dedi

Diccount Marketçilikte ‘Esenlik’ Bende Varım Dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim