• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Devrek TSO Almanya’da Resmi Ve Sivil Toplum Kuruluşları İle Bir Araya Geldi

Devrek TSO Almanya’da Resmi Ve Sivil Toplum Kuruluşları İle Bir Araya Geldi
Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Almanya'da resmi ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.

Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Almanya'da resmi ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.

Zonguldak'ın Devrek İlçesinde faaliyetlerini sürdüren Devrek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Almanya'da resmi ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek iki ülke arasında hayata geçirilebilecek projeler hakkında ön görüşmelerde bulundu. KOSGEB destekli ve Almanya'ya düzenlenen gezi çerçevesinde Devrek TSO Başkanı Ertan Civak, nezaretinde TSO Genel Sekreteri Cihat Yaban ve Devrekli iş adamları tarafından ziyaret edilen Essen Endüstri ve Ticaret Odası (İHK) Başkan Yardımcısı Marc Meckle yapılan görüşmelerde iki bölgenin arasındaki ortak nokta olan maden öncesi ve maden sonrasındaki konular ele alındı.

Essen Endüstri ve Ticaret Odası (İHK) Başkan Yardımcısı Marc Meckle tarafından Essen kentinin kömür elde edilen maden ocaklarının çalıştığı dönemler ile maden ocaklarının kapatılmasından sonra gelişmeleri içeren slayt eşliğinde misafirlerine bilgiler verildi. Türkiye'den ziyaret ve fikir alışverişi için gelen misafirlerine teşekkür eden Meckle, "Edindiğim bilgilerde sizin ve bizim bölgemizin ortak noktası kömür madenleri. Ancak bizler maden ocaklarının tamamını kapattık. Daha temiz olan sanayi alanlarında faaliyetler göstermeye başladık. Bununla birlikte hem şehrimiz temizlendi. Hem de günümüz şartlarına uygun sanayi ve endüstri alanlarında şehrimizin çehresi değişti. Bundan sonra yapılacak görüşmelerde ve üretilecek projeler kapsamında sizlere her zaman destek vermeye hazırız" dedi.

Devrek TSO Başkanı Ertan Civak ise "Öncelikle Mr Meckle'ye yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. İki kentin yani Essen ve Zonguldak'ın ortak noktası maden ocaklarının olması bizlerin yani dedelerimizin babalarımızın bu şehre 60 yıllarda gelerek maden ocaklarında çalışarak hayatlarını sürdürmeleri sonuçta buralara yerleşmiş olmaları ortak noktalar arasında yer almaktadır. Bizler Essen, Zonguldak ve Devrek şehirleri arasındaki odalar arasında çeşitli alanlarda iş birliği içerisinde bulunmak amacındayız. Bizlerde sizler gibi kömür değil başka alanlarda faaliyet göstermek istiyoruz. Bizim hayata geçmesini sabırsızlıkla beklediğimiz Filyos Liman Projemiz var. O proje hayata geçtiğinde inanıyorum ki sizlerle birçok alanda ticari alışverişimiz olacaktır. İnşallah bizde sizin gibi temiz bir şehre kavuşuruz ve diğer alanlarda iş sahalarını hayata geçiririz sizlerin aracılığıyla bölgemize yatırım yapacak iş adamlarınızı bekliyoruz yatırım yapacak olanlara her anlamda ve her konuda yardımcı olmaya hazırız" diye konuştu.

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak'ın tercümanlığını üstlendiği görüşmeden sonra Meckle'ye Devrek TSO Odası Başkanı Ertan Cıvak tarafından ilçenin simgesi olan Devrek Bastonu hediye edildi.

Daha sonra Duesseldorf Ticari Ataşesine gerçekleştirilen ziyarette Devrek ve Duesseldorf arasında hayata geçirilebilecek olan ticari alanlar hakkında Ateşe Mustafa Hilmi Aşkın bilgi alışverişinde bulunuldu ve Ataşe'ye ilçenin sembolü olan Devrek Bastonu hediye edildi.

Devrek TSO Almanya’da Resmi Ve Sivil Toplum Kuruluşları İle Bir Araya Geldi

Devrek TSO Almanya’da Resmi Ve Sivil Toplum Kuruluşları İle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim