• BIST 9548.09
  • Altın 2495.517
  • Dolar 32.4859
  • Euro 34.5384
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Devrek Belediye Başkanı Rektör Özer’i Ziyaret Etti

Devrek Belediye Başkanı Rektör Özer’i Ziyaret Etti
Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i rektörlük makamında ziyaret etti. Ziyarette Semerci'ye Zonguldak Dernekler Federasyonu (ZONDEF) Başkan Yardımcısı Raziye Karakök, Yönetim Kurulu Üyesi Şevki Bayram eşlik etti.

BEÜ Devrek Meslek Yüksekokulu'nun Devrek için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Semerci, "BEÜ Devrek'te çok güzel başarılara imza atıyor. Gerek öğrencinin ilçeye getirdiği hareket gerekse Devrek Bastonu tanıtımıyla ilgili çalışmalar bizleri memnun ediyor. Devrek Meslek Yüksekokulu bünyesindeki bölüm ve programlar Devrek'in sosyo-kültürel yapısıyla uyumlu olması ilçemizle Üniversite birlikteliğini daha da pekiştiriyor. Başta Sayın Rektörümüze ve tüm ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Ziyareti için Başkan Semerci ve beraberindekilere teşekkür eden Rektör Özer, Devrek'in sanatsal değerlerine dikkat çekerek şunları söyledi: "Üniversite olarak benimsediğimiz "Şehir ve Üniversite Birlikteliği" ilçelerimizdeki birimlerimiz için de geçerli bir tutumdur. Kültürüne ve konumlandığı yere yabancı bir Üniversite değil aksine bulunduğu il ve ilçeyle bütünleşen, kaynaşan bir üniversitenin önemini vurguluyoruz. Sayın Başkanımızın da destekleriyle Devrek'te önemli çalışmalar imza atıyoruz. Bunlardan en önemlisi ise Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Devrek Bastonu'nun tanıtımına ve üretime sunduğu katkıdır. Pek tabi çalışmalarımız bununla sınırlı kalmayacak. Devrek'te önemli bir yeri olan kağıt üretim sektörünü başka bir boyuta taşıyarak Mücellithane kurarak hem bir geleneği yaşatacağız hem de Devrek'te var olan bir sektörü yeni bir şekilde tekrar gündeme getirmiş olacağız."

Ziyaret sonrasında Rektör Özer, Başkan Semerci'ye ve beraberinde gelen konuklara hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim