• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Devrek Açık Cezaevinde Bin 20 Mahkum Taramadan Geçirildi

Devrek Açık Cezaevinde Bin 20 Mahkum Taramadan Geçirildi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Verem Savaş derneği gezici veren tarama aracı Devrek Açık ceza infaz kurumunda ki mahkumları verem taramasından geçirdi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Verem Savaş derneği gezici veren tarama aracı Devrek Açık ceza infaz kurumunda ki mahkumları verem taramasından geçirdi.

Ereğli Verem Savaş Derneği gezici verem tarama aracı Zonguldak il geneli ve ilçelerinde ki verem taramalarının yanı sıra ceza evlerinde ki verem taramalarına Devrek Açık ceza infaz kurumunda devam etti. Hafta sonu yapılan taramaların sonuçları ise yapılacak tetkiklerin ardından infaz kurumu müdürlüğüne teslim edilecek.

Verem taraması ile ilgili olarak açıklamada bulunan Devrek Açık ceza ve infaz kurumu müdürü Lütfi Başkan tarama ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, toplu yaşam alanlarında bu tür taramaların mutlaka yapılması gerektiği hafta sonlarında yapılan taramalarda bin 20 hükümlünün taramadan geçirildiğini söyledi. Başkan açıklamasında "Kurumumuz takriben 2014 yılının on birinci ayından hükümlü kabulü yapmaktadır. Başkanımız sağ olsun bu bizim bu sürede ikinci yaptığımız tarama faaliyeti. Kurumumuzda bin 20 hükümlü mevcut. Tamamının taraması geçen hafta ve bu hafta gerçekleştirmiş olduk. Bizim açımızdan çok kıymetli bir hizmet. Keza toplu olarak yararlanılan bu alanda insanların bu açıdan mutlaka taranması gerekiyor. İki kez bu hizmet için talepte bulunduğumuz derneğimiz bu hizmeti bize sundu. En azından burada bulunan hükümlülerin taramalarını gerçekleştirmiş olduk. Zamanla bu taramaları yeninden yapmayı planlıyoruz. Toplu yaşama alanlarında sürekli olarak bu hizmetlerin sunulması gerekiyor. Derneğimiz maddi anlamda da bizi büyük bir yükten kurtarıyor. Kendilerine bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ise açıklamasında "Yılda bir kere Zonguldak il genelinde Huzurevleri, ceza evleri ve diğer yurtlarda Devlet Millet iş birliği çerçevesinde adımıza şamil verem taramalarını yapmaktayız. Neticelerini de ilgili kurumlara iletmekteyiz. Şayet yaptığımız taramalarda bahse konu hastalıktan dolayı bir vaka yakalandığında Devlet Millet iş birliği içerisinde bunların tedavileri yapılmaktadır. Bu yapılan gönül ve sevda işidir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim