• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Devletin Sıcak Yüzü Aşevi

Devletin Sıcak Yüzü Aşevi
Ordu'da engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç 800 kişi, her gün kapısına getirilen sıcak yemeklerle devletin şefkatli yüzünü görmeye devam ediyor.

Ordu'da engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç 800 kişi, her gün kapısına getirilen sıcak yemeklerle devletin şefkatli yüzünü görmeye devam ediyor. Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından aşevinde pişirilen yemekler, ihtiyaç sahibi vatandaşların soğuk günlerde içini ısıtmaya devam ediyor.

ENGELLİ VE YAŞLI AİLELERİN EVLERİNE SICAK YEMEK

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından aşevinde pişirilen yemekler, ihtiyaç sahibi 800 kişinin her gün kapısına kadar götürülüyor. Engelli ve yaşlı kişilerin evlerine ulaştırılan sıcak yemeklerin, yardıma muhtaç kişilerin soğuk kış günlerinde içini ısıtan bir uygulama olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Çok sayıda kişinin dua ettiği bu proje, benim de vicdanen en rahat olduğum projemizdir" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, "Bazı yardıma muhtaç yaşlı ve yalnız insanlarımız huzurevine yerleşmek istemiyor. Evinde kalarak, komşularından ayrılmak istemiyor. Yemek yapacak durumu olmayan vatandaşlarımıza, hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile her gün sıcak yemek gönderiyoruz. Evde yaşayan kişi sayısına göre özel olarak hazırlanmış sefer tasları ile 3 çeşit yemeği kendilerine teslim ediyoruz. Ustalarımız tarafından hazırlanan yemekler de son derece lezzetli ve bir lokanta ayarında yapılmaktadır. 200 kişi ile başlayan sıcak yemek uygulamamızda şuanda sayı 800 kişiye çıktı. Göçmenlerin de istifade ettiği bu uygulamamızda sayıyı ileri ki günlerde bin kişiye kadar çıkartmayı öngörüyoruz. Çok dua aldığımız bu uygulamadan dolayı vicdanen çok rahatım. Beni de en fazla müsterih kılan olay budur" diye konuştu.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Aşevinde her gün yapılan yemeklere, hayırsever vatandaşları da katkı sunmaya davet eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Mesela, İstanbul'da tekstil işi ile uğraşan hayırsever bir iş adamımız vakfımıza bir araç gönderdi. İsteyen vatandaşlarımız adaklarını buraya bağışlayabilirler. Sofrada benim de tuzum olsun diyen hayırsever vatandaşlarımızın kendi ekonomisi ölçeğinde paylaşmak istediği 1 kg pirincini vakfımıza bağışlayabilir. Böylece ihtiyaç sahibi, yardıma muhtaç insanlarımızın sofrasına katkı sunmuş olurken, hayır da işlemiş oluyor" şeklinde konuştu.

Günde 3 çeşit olarak hazırlanan yemeklerden her gün kendisine ulaştırılan engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar da, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Devletin Sıcak Yüzü Aşevi

Devletin Sıcak Yüzü Aşevi

Devletin Sıcak Yüzü Aşevi

Devletin Sıcak Yüzü Aşevi

Devletin Sıcak Yüzü Aşevi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim