• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

"Devlete Yük Olmadan Bir Yılda Üretime Geçeriz"

"Devlete Yük Olmadan Bir Yılda Üretime Geçeriz"
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilimiz ve ülkemiz için önemli bir yatırım olacak olan Güneş OSB ile ilgili Ekonomi Bakanı Mustafa...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilimiz ve ülkemiz için önemli bir yatırım olacak olan Güneş OSB ile ilgili Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'tan destek istedi. Başkan Çelik, OSB'nin kurulması halinde devlete tek kuruş yük olmadan bir yıl içinde üretime geçilebileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'de Güneş Enerjisi ile ilgili Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'a detaylı bir sunum yaptı. Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen sunumu Vali Orhan Düzgün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da izledi.

Konuşmasına Kayseri'nin genel ekonomik durumuna ilişkin bilgiler vererek başlayan Başkan Mustafa Çelik, Kayseri'nin ticaret ve sanayinin yanı sıra çevresindeki 12 şehir için eğitim, sağlık ve turizm merkezi olduğunu dile getirdi. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi'nin enerji üretimi ve işletmedeki tecrübeleri ve Kayseri insanının müteşebbis gücü dikkate alındığında Güneş OSB kurulmasının hem sektör hem de ülkemiz için faydalı olacağını vurgulayan Başkan Çelik, "Kayseri'de güneş var, arazi var, yatırımcı var. Bünyan Köprübaşı'nda uygun bir arazi bulunuyor. Toplam 10 milyon metrekare olan bu arazinin bir iyi tarafı da yüksek gerilim hattının yanından geçmesi. Şu an itibarıyla Türkiye genelinde güneş enerjisi ile ilgili devreye giren 329 santralin 96'sı Kayserililerce kurulmuş durumda. Dolayısıyla yatırımcıların üçte biri Kayserili. Biz de belirlediğimiz araziyi birer megavat olarak bölüp altyapısını hazırlayarak yatırımcıya vereceğiz. 500 yatırımcıya uygun arazi var. Bakanlığa tek kuruş yük olmadan yapılabilir. Organize Sanayi Bölgesi kurulursa ve gerekli izinler verilirse bir yılda üretime geçeriz" diye konuştu.

"Devlete Yük Olmadan Bir Yılda Üretime Geçeriz"

"Devlete Yük Olmadan Bir Yılda Üretime Geçeriz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim