• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Devlet yurdunda kalan 3 öğrencinin işkence edilerek dövüldüğü iddiası

Devlet yurdunda kalan 3 öğrencinin işkence edilerek dövüldüğü iddiası
Adana'da devlet okulu olan Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğrenim gören ve okulun yurdunda kalan 3 öğrencinin gece yataklarından kaldırılıp...

Adana'da devlet okulu olan Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğrenim gören ve okulun yurdunda kalan 3 öğrencinin gece yataklarından kaldırılıp işkence edilerek dövüldüğü iddia edildi. Öğrencilerin, aynı yurtta kalan 5 öğrenci tarafından gizli bir odaya götürülerek 45 dakika boyunca işkence edilip dövüldüğü, tepkiden çekinen okul yönetiminin velilere olayı bir gün sonra haber verdiği öne sürüldü. Öğrenci velileri öğrencilerden ve okul yönetiminde şikayetçi oldu.

İddiaya göre, Adana Sarıçam'da bulunan Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'nde üst sınıflarda okuyan H.M.I., B.S., E.Ç., F.P. ve M.Ç. isimli beş öğrenci, yurtta beraber kaldıkları 3 öğrenciyi gece yataklarından kaldırıp işkence etti. İşkenceye maruz kalarak 45 dakika boyunca dayak yiyen öğrenciler E.K., M.G. ve A.C. aileleri ile birlikte Adana Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı. Öğrenci velileri, öğrenciler ve okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

KIZ MESELESİ İDDİASI

Dayak yiyen öğrencilerin ifadesine olay şöyle gelişti: Kendi kız arkadaşlarının, daha önce 3 erkek öğrenciyle arkadaşlık ettiğini öğrenen H.M.I., B.S., E.Ç., F.P. ve E.Ç., söz konusu öğrencileri dövme kararı aldı. Geçen Pazar günü gece yarısı meydana gelen olayda, beş öğrenci hazırlık sınıfında okuyan M.G. ile A.C. ve dokuzuncu sınıf öğrencisi E.K.'yi önce yataklarından kaldırdı. Öğrencileri kimsenin görmeyeceği boş bir odaya götürerek kapıyı da arkadan kilitledi.

Katta bulunan üç nöbetçi öğretmenin ve diğer öğrencilerin uyuduğundan emin olan 5 öğrenci, üç kişiyi dövmeye başladı. Ellerine taktıkları demir muştalarla üç kişiye rastgele vurdular. Dayak atarak alay eden beş kişi, 45 dakika boyunca üç öğrenciyi dövdü. Diğer öğrencilerin sesi duyarak odaya gelmesi üzerine 3 öğrenci daha fazla dayak yemekten kurtuldu.

VELİLER OKUL YÖNETİMİNE TEPKİLİ

Yaşanan olayı skandal olarak değerlendiren E.K.'nin babası öğretmen İ.K., "'Olay (geçen) pazar günü yaşanıyor. Bizim bir gün sonra akşam haberimiz oldu. Okul yönetimi çocukları hastaneye dahi götürmüyor. Ben Hatay'ın Payas ilçesinde görev yapıyorum. Olayı duyar duymaz Adana'ya geldim. Çocukların gözleri morarmış. Her tarafları yara bere içerisinde. Diğer bir öğrencinin gözlerinde ciddi yara var. Diğer mağdur ailelerle birlikte Adana Devlet Hastanesi'ne giderek rapor aldık. Dayak atan öğrenciler bizim çocukları tehdit etmişler. "Olayı ailelerinize anlatırsanız onlara da zarar veririz" diyerek korkutmuşlar. Okul yönetimi de bizim tepkimizden çekinerek bizi aramamışlar. Ben de öğretmenim, bir öğrencimin burnu kanasa içim acıyor. Elimden geleni yapıyorum. Bizim çocuklarımız 45 dakika dayak yiyor. Kimsenin haberi dahi olmuyor. Okul yönetimi olayı kapatmamızı istedi." iddialarında bulundu.

"ÖĞRENCİLERDEN VE OKUL YÖNETİMİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDUK"

Okul yönetiminin olay karşısında çok duyarsız kaldığını öne süren İ.K., şunları dile getirdi: "'Aradan bir hafta geçti. Bir kez dahi aramadılar. Benim çocuğum çok zor durumda, psikolojisi bozuldu. O okuldaki kaydını sildirdim. Naklini Payas'a aldırdım. Ailecek zor günler geçiriyoruz. Dayak atan beş öğrenciye hiçbir yaptırım uygulanmadı. Aynı okulda eğitimlerine devam ediyorlar. Bu öğrenciler potansiyel suçlu. Büyük bir suç işlediler. Kişileri özgürlüklerinden mahrum ettiler. Yasalarımızda büyük suç olan işkence suçu işlediler. Ama hiçbir ceza almadılar. Ben bütün adli mercilere başvurdum, çocuklarımız çocuk karakolunda ifade verdiler. İşkence yapan 5 kişiden ve olayda ihmali bulunan okul yönetiminden şikayetçiyiz. Tüm sorumlular cezasız kalmasın."

"YURTTA KORİDORLARDA DAHİ GÜVENLİK KAMERASI YOK"

Yurtta güvenlik kamerasının olmadığını kaydeden İ.K., "Geçen yıl da çocuğumun çantası ve parası çalındı. O olay yaşandığında okul yönetimini uyarmıştım. Güvenlik kamerası halen takılmamış. Olaylar hep ihmaller sonucu yaşanıyor. Kamera olsaydı bu olay yaşanmayabilirdi. Çünkü kameraların caydırıcılığı var. Ama maalesef bu olay yaşandı. Biz çocuklarımızı devlete emanet ettik. Burası devlet okulu ve devlet yurdu. Bizim çocuğumuz dayak yedi. Ölümden döndü. Hastaneye dahi götürülmedi. Aile olarak çok üzgünüz." şeklinde konuştu.

Öte yandan Okul Müdürü Hüseyin Avni Güllü, telefonla yaptığı açıklamada, öğrencilerin işlediği suçun disiplindeki karşılığı ne ise gereken gereken cezanın verileceğini söyledi.

Devlet yurdunda kalan 3 öğrencinin işkence edilerek dövüldüğü iddiası

Devlet yurdunda kalan 3 öğrencinin işkence edilerek dövüldüğü iddiası

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim