• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Devlet, terör mağduru vatandaşa sahip çıktı

Devlet, terör mağduru vatandaşa sahip çıktı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan binlerce aile, devletin sağladığı imkan ve yardımlar ile yaşama tutundu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan binlerce aile, devletin sağladığı imkan ve yardımlar ile yaşama tutundu, ülkenin dört bir yanında düzenlenen kampanyalarla temin edilen yardımlar ise en kısa sürede ulaştırılarak dayanışma sergilendi. 

Sur'da, 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından PKK'lı teröristlerin yakalanması, çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, kamu düzeninin sağlanması ve tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi için başlatılan operasyon 9 Mart'ta tamamlandı.

Teröristlerin tehditleri ve saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan ve mağdur olan binlerce vatandaşa nakdi yardım yapıldı, sağlık, eğitim alanlarında hizmet sunuldu ve psikososyal destek sağlandı.

Mağdur aileler ile esnafa destek
Diyarbakır Valiliği, mağdur aileler ile esnafa yaklaşık 20 milyon lira destek sağladı, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 3 bin kişi, İŞKUR tarafından 9 ay süreyle istihdam edilmek üzere iş sahibi yapıldı.

Ailelerin durumlarının tespiti için aralarında psikolog, sosyolog ve öğretmenlerin de bulunduğu 43 kişilik ekip, 20 bin 362 kişiye ulaştı.

Başka ilçelere yerleşen ailelere mensup 3 bin 500 öğrenci yeni ikamet adreslerine en yakın okullara nakledildi, bin öğrenci de TOKİ tarafından yaptırılan 32 derslikli okula kaydedildi.

Çeşitli kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da kampanyalarla mağdur ailelere destek oldu.

"Her türlü tedbiri alıyoruz"
Vali Aksoy, ilçedeki bin 500'e yakın esnafın mağduriyetini hafifletmek için nakdi yardımlar da yaptıklarına değinerek, şunları kaydetti:

"Sur'un yeniden ticari hareketliliğini sağlaması adına her türlü tedbiri alıyoruz. Güvenlik noktasında kaldırabileceğimiz bariyer varsa bunları kaldırarak vatandaşlarımızın daha güvenli bir şekilde ticari hareketliliğini yaşamalarına fırsat veriyoruz. Kısa zamanda Sur'un yeniden ihyası adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinasyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle belirli çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde Sur'un bu yönüyle tarihi dokusunun öne çıkacağı 2012 yılında kabul edilmiş olan koruma amaçlı imar planına uygun şekilde çalışmaları devam edecek."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim