• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Devlet Opera ve Balesi 15 Temmuz şehitlerini anıyor

Devlet Opera ve Balesi 15 Temmuz şehitlerini anıyor
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anma etkinliğine hazırlanıyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anma etkinliğine hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, müzik ve sinevizyon gösteriminin birleşmesiyle oluşturulan etkinliğin provasını izledi.

Türkiye'nin yaşadığı menfur olayın unutulmaması ve canlarını demokrasi uğruna feda ederek ülkesine sahip çıkan şehitleri anmak üzere, müzik ve sinevizyon gösterisiyle birlik ve beraberliğin anlatılacağı "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimize Saygı Etkinliği'nin son provaları yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı; büyük koro, büyük orkestra ve solistlerden oluşan ve Türk bestecilerin eserlerinden derlenen etkinliğin provasını izledi.

Gösteriye girişler ücretsiz

Demokrasimizin, bayrağımızın, toprağımızın, vatan sevgimizin, barışseverliğimizin, milletçe birlik ve beraberliğimizin, manevi değerlerimizin, çocuklarımızın, geleceğimizin, umutlarımızın sinevizyon eşliğinde müzik ve fotoğraflarla anılacağı gösteri, perdelerini 22-29 Ekim tarihleri arasında saat 20.00'da ücretsiz olarak açacak. 15 Temmuz olaylarından görüntülerin perdeye yansıtılacağı etkinlikte Nezih Seçkin orkestra şefi, Caner Ruhselman ise koro şefi olarak sahneye çıkacak. Görkem Ezgi Yıldırım'ın soprano, Ferda Yetişer'in mezzo soprano, Ayhan Uştuk ve Metin Turan'ın ise tenorluğunu üstleneceği etkinlikte Umut Koşman bariton, Erdem Baydam da bas da yer alacak. Video projeksiyonunu M. Kemal Feyman ile Y. Emre Turan'ın üstlendiği gösteride O. Zeki Üngör, A. Adnan Saygun, H. Niyazi Tura, Muammer Sun, Nevit Kodallı, Çetin Işıközlü ve Mustafa Erdoğan'ın besteleri sahnelenecek. Demokrasi şehitleri için sahnelenecek etkinliğin metin yazarları ise; Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre, Aytaç Yalman, Cahit Külebi, Gülce Çelik Erdoğan.

Devlet Opera ve Balesi 15 Temmuz şehitlerini anıyor

Devlet Opera ve Balesi 15 Temmuz şehitlerini anıyor

Devlet Opera ve Balesi 15 Temmuz şehitlerini anıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim