• BIST 9736.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

"Devlet memurluğu sıfırlanıp, hükümet memurluğu isteniyor"

"Devlet memurluğu sıfırlanıp, hükümet memurluğu isteniyor"
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı İsrafil Bayrak, memurları ilgilendiren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 2015 toplu sözleşmesinde...

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı İsrafil Bayrak, memurları ilgilendiren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 2015 toplu sözleşmesinde memurların maaşlarıyla ilgili enflasyon oranında maaş artışı yapılmaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İki konfederasyonun sorumsuzluğunun yaklaşık 5 milyon kişiye kişi başı aylık ortalama 50 TL'ye mal olduğunu belirten Bayrak, "Varsayalım bir hırsız gelip cebinizden 50 TL'yi çekseydi, yine sessiz kalır mıydınız?" diye sordu. Bayrak, internet sitelerinde yaptıkları ankette, "2013 yılındaki hükmü değiştirerek memurları yüzde 1,8 zarara uğratan konfederasyonun Memur-Sen olduğunu biliyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 88'inin "Evet, biliyorum" cevabını verdiğini belirtti.

'Memurları ve emeklileri zarara uğratan bir konfederasyona nasıl bir yaptırım uygulanmalıdır?" sorusuna verdiği cevapla Memur-Sen'e olan tepkisini ortaya koyduğunu belirten Bayrak, katılımcıların yüzde 22'sinin "Memur-Sen protesto edilmelidir" dediğini, yüzde 9'unun ise "Memur-Sen'in bir şekilde uyarılması gerek'tiğini ifade ettiğini söyledi.

Hükümetin devlet memurluğu yerine hükümet memurluğu oluşturmaya çalıştığının altını çizen Bayrak, şöyle devam etti: "Memurlarımız şunu iyi bilmelidir; memurun iş güvencesini elinden almak öyle kolay değil. Öncelikle Anayasa'nın 128. maddesindeki memur tanımının değiştirilmesi gerek. Bunun için ise 367 milletvekilinin imzası şart. Şu anda hiçbir partinin 367 milletvekili olmadığından bu mümkün olmayacaktır."

Paralel sendikacılık yapanların kamuda iş barışını bozmalarına engel olunması gerektiğini kaydeden Bayrak, "Bilsinler ki hiç kimse mücadele etmese bile, Türkiye Kamu Sen 450 bin üyesiyle dimdik ayakta ve mücadelesini en üst düzeyde vermeye devam edecek." diye sözlerini tamamladı.

"Devlet memurluğu sıfırlanıp, hükümet memurluğu isteniyor"

"Devlet memurluğu sıfırlanıp, hükümet memurluğu isteniyor"

"Devlet memurluğu sıfırlanıp, hükümet memurluğu isteniyor"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim