• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

"Devlet memurluğu güvencesinin kaldırılması için Anayasa değişikliği gerekir"

"Devlet memurluğu güvencesinin kaldırılması için Anayasa değişikliği gerekir"
Aktif Eğitimciler Sendikası, kuruluşunun 2. yılını yurt genelinde yapmış olduğu faaliyetlerle kutlamaya devam ediyor.

Aktif Eğitimciler Sendikası, kuruluşunun 2. yılını yurt genelinde yapmış olduğu faaliyetlerle kutlamaya devam ediyor. Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe ve Genel Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, Kayseri'deki sendika üyeleriyle bir araya geldi. Bahçe, burada yaptığı açıklamada, "İş güvencesi, memurluk güvencesi ve devlet memurluğu kavramlarının kaldırılması için Anayasa değişikliği yapılması gerekmektedir. Bunun için de referandum şart. Devlet memuru ve işçi sayısıyla ailelerin nüfusu dikkate alındığında ise bu mümkün gözükmüyor." dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe Kayseri'deki programına Melikgazi ilçesi Keykubat Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ziyaretle başladı. Öğretmenler odasında sohbet ortamında eğitimin genel sorunları üzerinde duruldu. Daha sonra 400'e yakın üyenin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde konuşan Genel Başkan Osman Bahçe üyelerin programa katılımlarından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

Genel Başkan Osman Bahçe, yapmış olduğu konuşmada, "Aktif Eğitim-Sen teşkilatlarının sıcak, samimi ve beklentisiz gayretleri, eğitim muhataplarından hak ettiği ilgiyi gördü ve kocaman bir aile olduk. 2. yaşımızı üyelerimizle birlikte ve millete hizmet yolunda doldurmanın gururunu yaşarken biraz daha büyümenin, tecrübe kazanmanın bizlere yüklediği sorumlulukları da unutmadık." dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİR

Genel Başkan Bahçe, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacağı söylenen değişikliklerin kamu çalışanlarının tümünü ilgilendirdiğini, bu sebeple muhtemel "iş güvencesi'nin ortadan kaldırılması noktasında tüm sendikaların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Bahçe, bu konuda tüm sendikaları birlikte davranmaya davet ederek şöyle dedi: "Devlet memurlarının iş güvencesi, memurluk güvencesi ve devlet memurluğu kavramlarının kaldırılması için Anayasa değişikliği yapılması gerekmektedir. Bunun için Anayasa'nın 128. ve 129. maddelerinin kaldırılması ya da değiştirilmesi gerekir ki bu da oldukça zor bir süreci beraberinde getirir. Böyle bir değişikliğin eğer referandumla ve Anayasa'daki ilgili diğer maddelerle birlikte yapılması gerekirse ve işçi ve memurların aileleriyle birlikteki nüfusunun, seçmen sayısının hatırı sayılır bir kısmını teşkil ettiği de dikkate alınırsa bu yol siyasi iktidarların göze alamayacağı riskli bir girişim olur. Ayrıca ILO sözleşmeleri gibi birçok uluslararası sözleşmelere imza atmış bir ülkede, iş güvencesinin kaldırılması uluslararası arenada da Türkiye'yi zor durumda bırakacaktır."

"SENDİKALAR İŞ GÜVENCESİNİN KALDIRILMASINI İSTEMEZ"

"İş güvencesinin kaldırılmasını hiçbir sendika istemez" diyen Bahçe, şöyle devam etti: "Eğer bir sendika iş güvencesini tehdit eden düzenlemelere karşı çıkmazsa, bu konuda başlatılan ortak mücadeleye katılmazsa varlığını tartışılır hale getirmiş demektir. Biz de Aktif Eğitim-Sen olarak iş güvencemize ve ekmeğimize diğer sendikalarımızla birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. İş güvencesinin kaldırılıp yerine performansa dayalı teşvik sisteminin getirileceği söylenmektedir. Bu konu uzun yıllardır konuşulmaktadır ancak bir türlü hayata geçirilememiştir. Kaldı ki performans sisteminin getirilmesi, kamu yararı için faydalı bir düzenlemedir. 657 Sayılı kanunda mutlaka değişiklikler yapılmalıdır. Ancak bu değişiklikler öğretmenlere 3.600 ek gösterge verilmesi, çalışanların özlük haklarının arttırılması, insan haklarına dair düzenlemelerin geliştirilmesi şeklinde olmalıdır."

"SENDİKALAR BİR GÜVENCEDİR"

Sendikanın risk değil güvence olduğunu vurgulayan Bahçe, "Sendikalar özel yasalarla kurulan anayasal kurumlardır. Sendikalar en az valilikler, kaymakamlıklar kadar resmi kuruluşlardır. Herhangi bir emekçinin sendikal tercihini sorgulamak, yargılamak hiç kimsenin hakkı olmadığı gibi haddi de değildir. Unutmayalım ki bu gün sendikal tercihinizi sorgulamaya kalkanlar, fırsat vermeniz halinde yarın diğer tercihlerimiz, hatta varlığınızı da sorgulayacaktır. Hele hele kimse sendika üyesi olmak ya da olmamakla tehdit edilemez. Bu suçu işlemeye kimsenin gücü yetmez." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Aktif Eğitimciler Sendikası tarafından düzenlenmiş olan "Okula Can Veren Yılın Öğretmenleri" yarışması kapsamında Kayseri'de dereceye giren öğretmenlere çeşitli ödülleri misafirlere yeni yıl ajandaları ve sendika öğretmenlerinin oluşturduğu "Bir Türküdür Öğretmen" türkü albümü verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim