• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Devlet korumasında fuhuş skandalı!

Taksim Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nde cinsel istismara uğramış, 10-17 yaş arası kız çocuklarına fuhuş yaptırdığı iddiasıyla üç yetkili açığa alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bir yıl önce, Taksim Tarlabaşı’ndaki rehabilitasyon merkezinin yöneticilerinin, merkezde barınan küçük yaştaki kız çocuklarına para karşılığı fuhuş yaptırdıkları yönünde bir ihbar geldi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili teknik ve fiziki takip başlatılırken konu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na iletildi.
 
Üç kişi açığa alındı
 
Bakanlık, merkezin müdürü olan A.K ve 1’i kadın, iki müdür yardımcısı hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda 3 merkez yetkilisi açığa alınırken rehabilitasyon merkezi kapatıldı ve buradaki 10-17 yaş arasındaki kız çocukları başka merkezlere yerleştirildi. Organize Şube’nin yaptığı inceleme sonucunda ise rehabilitasyon merkezi müdürü A.K’nin kız çocuklarıyla ilişkiye girecek kişileri ayarladığı, bu kişilerin belirlenen adreste çocuklarla buluşmasını ve ilişkiye girmesini sağladığı, merkezden çıkardığı ve geri dönmeyen kız çocukları için ise emniyete kayıp başvurusu yaptığı ortaya çıktı.
 
Tüm bu tespitler neticesinde eski müdür A.K ve iki müdür yardımcısı önceki gün gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi. Mağdur kız çocuklarının ifadelerinin ise Çocuk Şube Müdürlüğü’nde psikolog eşliğinde alındığı öğrenildi.
 
‘Çocuk yuvası değil’
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise Taksim Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nin çocuk bakımevi olmadığı belirtilerek, “Burası cinsel istismara uğrayan çocukların kolluk birimlerince getirildiği ve çocuk hakkında sunulacak hizmet modelinin belirleninceye kadar çocukların kısa süreli barındırıldığı bakım sosyal rehabilitasyon merkezidir. Yurt, yuva veya bakımevi değildir. Nitekim bu kuruluş Bakanlığımızca kapatılmış ve bina sosyal hizmet merkezine dönüştürülmüştür. Kuruluş yöneticileri görevlendirilen müfettişin teklifi sonucu görevden uzaklaştırılmış, hizmet alımı personelinin kuruluşla ilişiği kesilmiştir” denildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim