• BIST 9728.11
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Devlet Hastanesi Önünde Yardım Platformu Kuruldu

Devlet Hastanesi Önünde Yardım Platformu Kuruldu
Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi'nin destekleriyle "Dolabında durmasın, sokakları...

Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi'nin destekleriyle "Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın, ihtiyacın olmayanı paylaş, ihtiyacın olanı al" sloganıyla Devlet Hastanesi önünde yardım platformu kuruldu.

Projenin tanıtılması amacıyla düzenlenen törene Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ile Devlet Hastanesi başhekim yardımcıları katıldı. Programda konuşan Polat, yardımlaşma ve dayanışma vurgusu yaptı. Polat, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadisi şerif doğrultusunda ekonomik durumu yerinde olmayan aileler başta olmak üzere yaşlı, dul, yetim ve öksüzlere yiyecek, giyecek ve ekmek yardımlarımız devam ediyor. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüz bünyesindeki Hayır Çarşımızda 19 bin 881 adet kıyafet, 808 bin 873 adet ekmek yardımında bulunduk. 82 mahallede yapılan incelemeler ve muhtarların görüşleri doğrultusunda 4 bin 255 haneye yapılan ziyaretler kapsamında ekonomik durumu yeterli olmadıkları tespit edilen bin 563 aileye yardım yaptık" dedi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatmanın hem insani hem de sosyal belediyecilik anlamında sorumlulukları arasında yer aldığını ifade eden Polat, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Polat, "Hemşehrilerimiz Devlet Hastanesi önüne kurduğumuz platforma evlerindeki ihtiyaç fazlası elbise ve ayakkabılarını getirebilirler. İnsani Yardım Vakfı Malatya Şubesi ile yaptığımız işbirliğiyle oluşturulan standa duyarlı vatandaşlarımız tarafından getirilen eşyalar buradaki askıya asılıyor, ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz neye ihtiyacı varsa gelerek buradan temin edebiliyorlar. Belediye olarak bu tip sosyal sorumluluk projeleri bizim için önemli. Yardımlaşma ve paylaşmayı sürekli hale getirmek için imkanlarımız doğrultusunda bu tip projelere destek oluyoruz" diye konuştu. İHH Şube Başkanı Ömer Derin ise yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a sosyal sorumluluk projelerine verdiği önem ve desteklerden dolayı teşekkür etti. Dolabında Durmasın Sokakları Isıtsın Projesi'ni geleceğin iyiliksever Türkiye'sinin oluşmasında önemli bir adım olarak değerlendiren Derin, "Şehirler maddi ve manevi yönleri olan yerlerdir. Şehrül-Eminlerinde şehrin hem maddi hem de manevi ihtiyaçlarını görmeleri gerekiyor. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ta bu anlamda maddi ve manevi açıdan şehri iyi okuyan, şehrin ruhuna hitap eden bir başkanlık modeli ortaya koymaktadır. Şehrin hem maddi hem de fiziki ihtiyaçlarını modern şehircilik anlayışına uygun bir şekilde giderirken aynı zamanda bu tür sosyal projelerle dezavantajlı gruptaki kardeşlerimizi unutmuyor. Bu vesileyle bizi bir araya getiren Rabbime şükürler olsun, paylaşma ve yardımlaşma bilincini şehrin tamamına yaymak için güzel bir proje hayata geçti" şeklinde konuştu.

Devlet Hastanesi önünde her sabah 07.00 ile 09.00 arası çorba ikramının yapıldığı İkram Çeşmesinin yan tarafına kurulan stant hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra askılara yerleştirilen eşyaları inceleyen Polat, yanında getirdiği takım elbise, eşofman ve kazağını askıya astı.

Devlet Hastanesi Önünde Yardım Platformu Kuruldu

Devlet Hastanesi Önünde Yardım Platformu Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim