• BIST 9645.02
  • Altın 2419.793
  • Dolar 32.5826
  • Euro 34.7204
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Devlet Bahçeli'den Devlet vurgusu

Devlet Bahçeli'den Devlet vurgusu
Bahçeli, "Seçimler geliyor, gidiyor. Ama kalıcı olan devlettir, milletin birliğidir ve toprağın bütünlüğüdür, her şeyden evvel de kardeşliğimizdir. Onun için çok soğukkanlı, sabırlı olmayız, gerçekleri görmeliyiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de "gerilim stratejisi"nin uygulandığını, her gün bir olay yaşandığını ve şiddetin arttığını belirterek, "Seçimler geliyor, gidiyor. Ama kalıcı olan devlettir, milletin birliğidir ve toprağın bütünlüğüdür, her şeyden evvel de kardeşliğimizdir. Onun için çok soğukkanlı, sabırlı olmayız, gerçekleri görmeliyiz" dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Çine'yi ziyaret eden ve çarşı meydanında seçim otobüsü üzerinden partililere konuşan Bahçeli, ülkede yaşanan gerilimlere karşı başta siyasi partiler olmak üzere toplumun her kesiminin sağ duyulu davranması gerektiğini belirtti.

"Hepimiz bu aziz milletin mensuplarıyız, biz kardeşiz, bir arada ve birlikte olmak mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin önemi buradan gelir, Türkiye'nin coğrafyası bunu emreder" diyen Bahçeli, çok dikkatli olunması gerektiğini, devletin üniter yapısı, milli devlet anlayışı, toprak bütünlüğü ve toplumun sosyal dokusunu zedelemeden siyasetin yürütmesi gerektiğini söyledi.

Seçimlere 17 gün kaldığına işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Son günlerde değişik şeyler olmaya başladı. Bir yerden başlayan gerilim stratejisi yavaş yavaş uygulanıyor. Türkiye'de her gün bir olay, her küçük olaydan büyük olaylara doğru kıvrılmalar oluyor. Şiddet artıyor, ölüm olayları gelişiyor. Ve Türkiye'de 17 gün içerisinde neler olabileceğini bugünden kestirmek çok zor. Seçimler geliyor, gidiyor. Ama kalıcı olan devlettir, milletin birliğidir ve toprağın bütünlüğüdür, her şeyden evvel de kardeşliğimizdir. Onun için çok soğukkanlı, sabırlı olmayız, gerçekleri görmeliyiz. Bazı yanlışlıklar var, onların üzerine gidilmesi gerektiğine inanmalıyız."

'ÜLKEMİZ BÖYLE BİR KARMAŞAYI YAŞAMASIN İSTİYORUZ'

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'a seslenen Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerine gidilmesini isteyerek, şöyle devam etti:
"Değişik konuşmalarla bazı olayların üstünü örtme. Gerçek üzerinde yürü. Ak Parti'ye yakışır bir şekilde adım at. Nedir senin adımın? Milletimin arasında AKP'nin 11 yıllık iktidarı döneminde çok önemli hizmetler olduğunu söyleyip duruyorsun. Ama yolsuzluk ve rüşvetin ayyuka çıktığı bir dönemde buraya da bir kulak kabartmakta yarar var. Bu doğru mu, değil mi? Devletin başı sensin, Başbakansın. Görevlileri çağır. Savcıyı kıyacağın yerde, 8 bin polisi atacağın, yer değiştireceğin yerde, kalk, 'Yolsuzlukla, rüşvetle mücadele etme kararlılığı içerisindeyim. Bana da milletim destek veriniz ve bugüne kadar desteğinizden gayet memnundum. Ama şimdi daha fazla ihtiyacım var. Milletimi rahatsız eden konu ne ise yolsuzlukla rüşvet olduğu bugün iyice anlaşılıyor sonuna kadar gideceğim. Kime dayanırsa dayansın, şahsıma kadar da gelse bunun hesabını soracağım' de. Millet bir rahatlasın, millet bir çatışma geriliminin dışına alınsın. Yoksa 'bunların hepsi bana komplodur, bunlar yanlıştır' diye kibirle devletin imkanlarını kendi gücünmüş gibi kullanarak bir yere varmak doğru olmaz. Ülkemiz böyle bir karmaşayı yaşamasın istiyoruz."

'ÇÖZÜMÜ DEMOKRASİ İÇERİSİNDE ARAMALIYIZ'

Konuşmasında Suriye'de yaşanan olayları örnek gösteren ve 130 bin insanın hayatını kaybettiğini, halen insanların birbirlerini acımasızca öldürmeye devam ettiğini, 2 milyon kişinin ülkesini terk ettiğini, 700 bininin Türkiye'ye geldiğini ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Böyle bir görüntü burnumuzun dibindeyken Türkiye'de yaşanmasını kim isteyebilir  Bu sebepten dolayı çok dikkatli olmalıyız ve oylarımızı da bu yönüyle değerledirmeliyiz. Nasıl değerlendireceğiz  Çözümü demokrasi içerisinde aramalıyız. Demokraside çözüm, seçim yoluyla olur. Yoksa hepimiz devlete gidip başbakanlık koltuğuna oturacak halimiz yok, 76 milyon da başbakan olmaz bir ülkede. Ancak sizin iradenizle bir yol çizersiniz, hepimiz de o yolu izleriz. Şimdi önünüzde en kısa yol 30 Mart seçimidir. Sandığa gittiğinizde eğer memnunsanız, yolunuza devam edin. Zaten şarkı o. Biz bu yolları yürüyoruz vesaire gibi bir şarkı var. Tam da ezbere de bilmiyoruz yani ama ezbere bilenler bu yol nasıl bir yoldur diye bir an düşünsün. Bu yolun istikameti tek yöne dönüp yüce divana mı gidecek, yoksa millet iradesi olarak geleceğimiz mi belirlenecek, buna bir karar verin."

'ALAYINA TALİBİZ'

Aydın'ın da aralarında bulunduğu büyükşehir olacak 14 ile talip olduklarını dile getiren Bahçeli, "1 nisan şakasını nasıl yapacağız Aydın'da? İlçelerin alayına talibiz. Ama Cenab-ı Allah ne kadarını nasip ederse, başımızın üzerinde yeri var. Büyükşehirlerden başlangıç neresi olabilir diye düşündüğümüzde, bunların başında Aydın geliyor, Adana geliyor, Antalya geliyor. Yani şu 3 hilalden üçünü saymış olduk. Peki arkasından ne gelir  Hemen aklımıza geldiği, gezdiğimiz gördüğümüz yer olarak söylüyorum. Balıkesir gelir, Manisa gelir ve Denizli gelir. Gerisine bakarsak o zaman arkası inşallah sona doğru hızla gider. Mersin'den tutun Kahramanmaraş'a oradan Erzurum'a kadar alayına talibiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından belediye başkan adayları ile birlikte kalabalığı selamlayan Bahçeli, partililere karanfil attı.

http://www.istanblhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim