• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Devlet Bahçeli, seçim sonucuna ilişkin ilk açıklamasını yaptı

Devlet Bahçeli, seçim sonucuna ilişkin ilk açıklamasını yaptı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonucuna ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Bahçeli konuşmasında koalisyon formülleri üzerinde durdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 haziran 2015 genel seçim sonuçlarının ardından ilk açıklamasını yaptı. Bahçeli'nin koalisyon modelleri dikkat çekti.

"Milli iradenin tercihine saygı duyuyoruz. Vahşice uygulanan aldatma ve karatmalara karşı yeni bir tablo belirmiştir. Herkes, bu yeni tabloyu dürüstçe okumalıdır."

"Hiçbir parti tek başına iktidar kuracak çoğunluğu sağlayamadı."

"Erdoğan'ın başkanlık propagandası amacına ulaşamadı."

"Erdoğan görevine devam edecekse Anayasal sınırlarda kalmalı."

"AKP'deki ciddi erimenin müsebbibi, Erdoğan'ın yasa tanımaz hırçın üslubu olmuştur. Erdoğan ağır bir yenilgi almıştır."

"Milletimizin birliğe ihtiyacı vardır. Ülkemizin toparlanması ve yüklerinden kurtulması acilen sağlanmalıdır."

"MHP SEÇİMDEN ALNININ AKIYLA ÇIKMIŞTIR"

"Türkiye, risk ve belirsizliğin yükseldiği bir durumdadır. Türk milleti AKP'den kurtuluş sürecini başlatmıştır. MHP oyunu yüzde 33 arttırmıştır. Partimiz seçimlerde anlının akkıyla çıkmıştır: 31 yeni vekil çıkardık. MHP, adım adım hedefine ilerlemektedir. Hiçbir engel yolumuza çıkamayacaktır. Partimizin başarısını küçültmeyi sulandırmayı aklından geçirmek isteyen kim varsa yanlıştadır. Bugün AKP kaybetmiş Türkiye kazanmıştır. Türkiye için yeni bir dönem başlamıştır."

"Birliğini koruma noktasında MHP, her zamankindan çok daha azimlidir. Fedakar teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Aziz vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Her şeye rağmen seçim sonuçlarının ülkemize demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum."

"ERKEN SEÇİM YA DA KOALİSYON"

"Televizyonlarda uzun zamanlardan beri araştırmacı, yazar, düşünür olanlar, Türkiye'ye yeni senaryolar çizmeye çalışanlar, seçimler netleşmeden tek başına AKP'nin iktidar olamayacağını varsayarak koalisyon tartışması başlatmak istmeişlerdir. Şimdi zannediyorum yeni senaryolar üzerinden Türkiye meşgul edilecektir. Türkiye'ye anayasa geçerlidir. Seçimlerde eğer bir siyasi parti tek başına iktidar olamıyorsa diğer siyasi partilerle nasıl bir çalışmaya girileceğine dair geçmişte tecrübeler vardır."

"Cumhurbaşkanı TBMM'de bir vekili görevlendirebilir. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun görevlendirilmesi gerekir. Davutoğlu Meclis'teki partilerle görüşmeye başlayacaktır. Şunlarla şu koalisyon olsun diye dayatmalarda bulunmak doğru değil. Bir defa tek başına siyasi iktidar oluşmamışsa, ülkeyi istikrarsızlığa sevk etmemek için bir koalisyona ihtiyaç duyuluyorsa bunun uyumlu bir koalisyon olması gerekir. AKP çözüm sürecini yürütüyor. Birinci koalisyon başlangıcından bu yana birliktelikleri devam eden AKP-HDP koalisyonudur. AKP-HDP arasındaki örtülü işbirliğini kamufle etmek, Türkiye'yi erken seçime şartlandırmak bir siyasi ahlaksızlıktır. Çözüm süreciyle ilgilenen ileri demokrasiden yana olan, partilerin bir koalisyonunu düşündüğünüzde alın AKP, CHP ve HDP'yi bir araya getirebilirsiniz."

"Bunları şu anda gayri resmi rakamlarla ifade edersek. AKP 258+HDP 79: 337 milletvekiline dayalı güven oyuna sahip, anayasa değişikliği yapabilen bir temsil var."

"AKP+HDP+CHP koalisyonunda ise 469, yüzde 78.9 orana dayalı bir geniş tabanlı koalisyon olur. Böyle bir yapılan içinde MHP şerefi ve haysiyetiyle llkeli ve dürüst davranışıyla çok güzel mecliste denetimi esas alan Ana Muhalefet görevini üstlenmeye de hazırdır. Bunlarının hiç birisinde sonuç alınamıyorsa Türkiye'yi AKP'nin azınlığına mahkum etmeye gerek yoktur o zaman da erken seçime gideriz."

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim