• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Devlet Bahçeli: Sandıklarda hile olabilir

Devlet Bahçeli: Sandıklarda hile olabilir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara'nın Polatlı ilçesinde konuştu.

30 Mart'ta sandığa gitmeliyiz. Sandıkta oylarımızı kullanmalıyız. Akşam sandıklar açılıp sayım başladığı sırada da Partimizin görevlendirmiş olduğu üye arkadaşlarımız çok dikkatli olmalıdır. Sabah erken saatte görevli olduğu sandığa varmalı. Orada herkesle tanışmalı, MHP'nin görevlisi olduğunu söylemeli, yaşlı genç kim varsa her sandığa oy vermeye gelen insanlarımıza güleryüzle yaklaşmalı nerede oy kullanacağına yol gösterici olmalı ve her insanımıza da saygı duyarak akşama kadar görev orucu içinde olmalıdır. Sabah geldik bir saat oldu şu aşağıda bir kahve var oraya uğrayım bir çay içeyim diyerek takılıp kalıp akşama kadar görev ihmali içinde olmamalıdır. Çünkü sandıklarda siyasi kültürümüzü yozlaştıran bazı davranışlara geçmişte tanık olduk. Bunlardan bir tanesi hile meselesidir. İkincisi ol çalma meselesidir. 

Diyelim ki Polatlı'da yakın bir yerde bir ilkokul var. 50 sandık var. 14 nolu sandıkta akşam açılış yapıldığınıda A partisi 11 oy almış... Ama sandık görevlilerinin gözden kaçırıldığı bir anda 11 oyun sağına veya soluna 1 yazılırsa bu 111 oy oluyor. 111 oy hileyle kazanılmış haksız rekabete giren bir haram oydur. Bu oy başkanlık seçiminde etkili olmaktadır. Çünkü belediye seçimleri bir oyla da kazanıldığı gibi bir oyla da kaybedilebilir. Sonra itirazlar başlıyor. İtirazlar süreci aynı zamanda adaylar arasında bir gerilim yaratıyor. Birbirlerine karşı ortaya çıkan gerilim sonucu husumet ortaya çıkıyor. İki parti arasında oy vermiş insanlar arasında sıkıntılar oluyor. Hizmette de aksama ve yanlı tutum başlıyor. Bunları da aşmak lazım. Demokratikleşme diye milleti aldatmak yerine demokrasi nasıl olur onu göstermek lazımdır. MHP bu noktada hassasiyet gösteriyor. Sizden bu seçimde 30 Mart'ta sandığa sahip olmanızı rica ediyorum. Sandığa gittiğiniz zaman büyük bir oy pusulası göreceksiniz. Oraya baktığınızda üç hilali göreceksiniz. Üç hilal oy pusulasında hemen farkedilecek. Üç hilal son oy pusulasında en son yerdedir. Oraya hemen mührü vuracaksınız. Bunu da gönül gözüyle değerlendireceksiniz. Benim partimin oy pusulasının en sonunda üç hilal orada duruyor. Bunun bir sebebi olsa gerek demek ki Aziz milletim en son umudun üç hilaldir... Mührü üç hilale vurup başarı sağlamak hepimizin sorumluluğu olmalıdır. 

MHP bu seçimlere özen gösteriyor ve samimiyetle de çalışıyor. Büyükşehirlerde ve illerde iddialıyız. Anadolu'yu karış karış dolaştığımızda hissediyoruz. Görüyoruz ki milletimizin büyük bir alakası var Milliyetçi Harekete... Bunu örtmeye çalışanlar gaflet içindedir. Televizyonlara çıkarak kamuoyu araştırmaları yaptırıyoruz arkasından da bunların siyasi değerlendirmesini konuşuyoruz diyerek besleme unsurlardan olanların değerlendirmesine aldırış etmemek lazımdır. Hangi kamuoyu araştırma firmasına sorsanız şu kadar denekle yaptık diyorlar. 2 parti ile değerlendirme yapıyorlar. Bir defa bunu yapan insanlar demokrat değillerdir. Milli iradeye saygıları yoktur. Milli iradeyi iki partinin kafesine koymaktadırlar. Ya AKP ya CHP diyorlar. Başkası var mı yok mu hesaba katmıyorlar. Biz de diyoruz ki ne AKP ne CHP ille MHP.. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim