• BIST 9548.82
  • Altın 2495.156
  • Dolar 32.4895
  • Euro 34.5869
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Devlet Bahçeli: "MHP'nin karşıtı, PKK'dır"

Devlet Bahçeli: "MHP'nin karşıtı, PKK'dır"
MHP lideri Bahçeli, partisinin Esenyurt bürosuna yapılan saldırıyla ilgili medyada çıkan 'karşıt gruplar' sözüne tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Esenyurt bürosuna yapılan ve bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili medyada 'karşıt gruplar' sözüne tepki gösterdi. Bahçeli, "MHP'nin karşıtı PKK'dır, PKK ile işbirliği yapanlardır, ya da medyadır." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam MHP'nin Esenyurt'taki seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

"MEDYA ÜLKENİN BAŞ BELASI"

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, medyayı eleştirdi. Düzenlenen saldırının 'Karşıt görüşlü grupların çatışması' olarak verilmesine tepki gösteren

Bahçeli, medyayı ülkenin baş belası olarak nitelendirdi ve 'MHP'nin karşıtı PKK ve medyadır' dedi.

"İÇİŞLERİ BAKANI BENİ ARADI"

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kendisini aradığını ve failleri yakın zamanda ortaya çıkaracaklarını söyleyen Bahçeli, "İçişleri Bakanı emniyet güçleriyle ilgili ne gibi çalışmalar yaptıklarına dair samimi bir bilgi verdi. Bakan faillerle ilgili kısa sürede açıklama yapacak. Bizim bu konuda konuşmamız doğru olmaz" dedi.

Bahçeli, olayın Emniyet'teki görevden almaların yarattığı boşluktan kaynaklandığına dair suçlamalarla ilgili Bahçeli "Emniyet üzerindeki son tartışmaları buna bağlamak doğru olmaz. Bu tür olaylar her zaman olabiliyor. Basın en doğru haberi vermek zorunda, eğer basın halkı aldatacak bir açıklamada bulunuyorsa Türkiye'nin baş belası medya demektir.

"BU KARŞIT GRUPLAR KİMLERDİR?"

Dün akşamdan beri bazı medya mensupları olayı karşıt grupların çatışması olarak görüyor. Bu karşıt gruplar kimlerdir? Türkiye'de üniversitede olay olur, karşıt gruplar, sokaklarda olay olur, karşıt gruplar.

"MEDYA BU ALÇAKLIKTAN KURTULMALI"

Cümleye karşıt gruplar olarak başlıyorsanız bunlardan biri MHP’dir. Peki diğeri kimdir? Kendi kendine saldırmayacağına göre karşıt gruplar kimdir? Bu soruların cevabını bulur doğru bir şekilde aktarırsanız saygınlığınız devam eder. Karşıt gruplar cümlesini her zaman kullanarak olayı basite indirmek alçaklığından medya kurtulmalıdır. Bundan sonra MHP'nin karşıtı PKK'dır ve medyadır." dedi.

GÖKÇEK'İN SUİKAST İDDİASI

Gökçek'in suikastlar düzenlenecek iddiasına Bahçeli, "Melih Gökçek benim muhatabım değildir, 'bana suikast düzenlenecek' diyorsa bunu da görmek isteriz. Böyle bir suikast bilgisine sahipse artık HSYK devrede olmadığına göre, AKP'nin bu iddiaları kendisine sorması gerekir" diye yanıt verdi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim