• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Devlet Bahçeli: IŞİD Survivor yarışması mı düzenledi

Devlet Bahçeli: IŞİD Survivor yarışması mı düzenledi
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair konuştu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

Türkiye'nin hayati çıkarlarının hiç bir zaman olmadığı kadar tartışıldığı ve tehlike altında olduğu bir dönemden geçiyoruz.

 

Başbakan Erdoğan'ın bu tavırları karşımıza felaket çıkarmıştır. Başbakan kim olduğunu yetkiyi kimden aldığını unutur olmuştur.

Türk milletinin en büyük talihsizliği tıpış tıpış eş başkanlık yapan bu şahıstır. Günlerdir Irak'ta patlayan etnik olayı konuşuyor ve işgali izliyoruz. Bu süreç Büyük Ortadoğu Projesine doğru hızla ilerlemektedir.

IRAK CEHENNEM VADİSİNE DÖNMÜŞTÜR

Irak kardeşin kardeşe ölüm yağdırdığı silah çektiği cehennem vadisinie teslim olmuştur. 5-10 bini arasında militanı bulunan IŞİD Irak'ı yakıp yıkmıştır. Irak ordusu çil yavrusu gibi dağılmıştır. Askerler tek kurşun atmadan kaçmıştır. Musul'un düşmeside böyle olmuştur. Bu durum uluslararası hukuka ağır bir darbedir.  Sınırlarımızın hemen dibinde konuşlanan IŞİD şimdi Ortadoğu'nun yeni baş belasıdır.

AKP'nin zamanla ve Batı'nın bastırmasıyla bu terör gruplarla arasına mesafe koyması kesin sonuçlar doğurmamıştır.

AKP'DEN MUSUL'A BU EMİR GİTMİŞTİR

IŞİD militanlarının Suriye'deki hangi hapishaneden ne zaman bırakıldığını bilmekle övünen bu hükümet bu durumun ciddiyetinin farkında değildir. Konsolosuluğn güvenliğini sağlayan özel harekatçılar tek kurşun bile sıkmamıştır. Gördüğümüz gibi AKP'dn Musul'a giden emir de bu yöndedir.

Konsolosluğun bulunduğu toprak Türkiye toprağıdır. Yani IŞİD bu durumda Türkiye'ye saldırmıştır.

Sayın Erdoğan sana diyorum bu senin için bir anlam ifade ediyor mu? Sen paramı sayıyordun, paramı sıfırlıyordun? 

KORKAK BAŞBAKAN NEREYE SIVIŞTIN

Korkak Başbakan yine nereye kaçtın nereye sıvıştın. Başbakan bunlara kafa yormak yerine bizim IŞİD'i kışkırtığımızı iddia etmektedir. Başbakan'ın bu sözlerinin bizim için hiç bir aslı yoktur.

Başbakan sindiğin yerden çık, masaya yumruğunu vur. Bu rehineleri kurtarmak Başbakan'ın şeref ve namus borcudur. Bunun bedelini IŞİD'e ödetmesi lazımdır.

BAŞBAKAN IŞİD'E TERÖRİST DİYEMEMİŞTİR

Başbakan IŞİD'e terörist diyecek sağlam duruşu göster. Şu an IŞİD elinde bulunan Türk vatandaşlarını sağ olarak kurtarmak AKP'nin şeref ve namus borcudur. 

Başbakan bize bunların dünyadan haberi yok dedi rehin alınan vatandaşların başına bir şey gelirse ne yaparız diye sordu. Başbakan ya anlama özürlüdür ya da dediklerimiz çarpıtıyordur. 

BAŞBAKAN SÜNEPE SİYASETÇİ GİBİ..

Başbakan ya IŞİD sevdalısıdır. Ya da IŞİD destekçisidir. Biz Türkiye'nin gücünü göster diyoruz. Başbakan hala sünepe bir siyasetçi gibi soğukkanlı adımlar atacağız sağduyulu olacağız diyerek zaman kazanıp saklambaç oynuyor.

Ortadoğu'da rica ile minnet ile yavar yakar ile hiç bir yere varılamaz. Başbakan madem diplomasiye inanıyordu. O halde Suriye'de şimdiye kadar neden taraf oldu.

BAŞBAKAN TERÖRİST GÖRDÜ MÜ PAZARLIK YAPMAYA ALIŞMIŞ

Başbakan'ın sicili bu konuda katrana dönmüş sicili bozulmuştur. Bu iş AKP'nin fıtratı konumundadır. Çünkü Başbakan terörist gördü mü hemen masa kurmakta ve pazarlık yapmaktadır. 

Bugün Allah için ne yaptım diye kendine soracağına artık bugün PKK için IŞİD için ne yaptım diye sormaktadır.

31 VATANDAŞIMIZIN AKİBETİ MEÇHUL

31 vatandaşımızın akibeti ise meçhuldür. Başbakan, IŞİD’e terörist diyememiştir. Çünkü geçmişten gelen gönül borcu, sıcak bir ilgisi vardır. İşitme sorunu varsa IŞİD BOP’un kucağında gözlerini açan bir terör örgütüdür. Korkak Başbakan yine nereye sıvıştın? IŞİD Türkiye’ye kafa tutmaktadır. Aracılar vasıtasıyla pazarlık yapmak derdinde. Başbakan bunlara kafa tutmak yerine bizim IŞİD’i tahrik ettiğimizi söylüyor.  Bu akılsız ve ahlaksız sözlerinin bizim nezdimizde karşılığı yoktur. Türk devleti ona buna pabuç bırakmaz. Türk vatandaşlarımızı kurtarmak AKP2nin siyasi şeref ve namus borcudur.

MEYDAN OKUMANIN BEDELİNİ...

Türkiye’ye meydan okumanın bedelini IŞİD’e ödetecektin. Rehin alınan vatandaşlarımızın başına bir şey geldiğinde bunu neyle izah edeceklerini sordu ve bunlarla kendini avuttu. Başbakan ya IŞİD taraftarıdır ya da acizdir. Biz vatandaşlarımız derhal kurtarılmalı diyoruz, Başbakan laf ebeliği yapmıştır.

Türkiye’nin itibarı kayboluyor diye uyarıyoruz, Başbakan ‘vakur olacağız’ ezberleriyle adeta saklambaç oynamıştır. Ortadoğu’da rica ile bir yere varılamaz. Başbakan madem diplomasiye inanıyordu o halde yıllardır Suriye’de yıllardır sürdürülen asimetrik mücadeleye neden taraf olmuştur. Başbakan’ın sicili bu konuda katrana dönmüştür. AKP'nin IŞİD karşısında atıllığı fıtratı gereğidir. Başbakan terörist görünce anında pazarlık yapmaktadır.

"IŞİD SURVIVOR YARIŞMASI MI DÜZENLEDİ"

Erdoğan radar gibi teröristi her yerde bulmakta ve bağrına basmaktadır. Başbakan’ın geceleri huzurla başını yastığa koyması için herhalde ‘bugün PKK ya da IŞİD için ne yaptın’ sorusunu sormalıdır. Rehin alınanların güvende olduğunu söylemektedir. Her an ağlama modundaki Başbakan Yardımcısı IŞİD’in hedefinde Türkiye’nin olmadığını söylemektedir. Bu sözlerin neresinden tutalım? IŞİD, Survivor yarışması düzenledi de biz mi kaçırdık. Ben bilmem eşim bilir, Bugün ne pişirsem, gelinler kaynanalar türünden programlar tertip etti de biz mi anlamadık. Bunun için katılım artsın diye insan kaçırıldı da biz mi bilemedik.

'IŞİD SADECE MAŞADIR, İBLİS UŞAĞIDIR'

Başbakan nefsine teslim olmuştur. Bugün AKP'nin dış politikası yoktur. Ortadoğu haritası yaklaık 100 yıl sonra yeniden masaya yatırılmıştır. IŞİD sadece maşadır, iblis uşağıdır.

IRAK'TAKİ TÜRKMENLER

Bugünkü ortamda Irak Türkmenleri büyük bir tehditle yüzyüzedir. Irak Türkmenleri çaresiz, savunmasızdır. Irak Türkmenleri bizi asıl öldüren düşman kurşunu değil Türklerin sukutudur demektedir.

Son olayar göstermiştirki Türkmenler soykırıma uğramıştır.Türkmenler Türkiye için namus meseledir. Recep Tayyip Erdoğan bunu böyle anlamaya mecburdur. Başbakan Irak'taki Türkmenler rabia işareti yapmıyor diye mi harekete geçmemektedir.

KÖŞK SEÇİMİ

Seçimin demokratik usuller ve demokratik sabırla sağlanması şarttır.
MHP öteden beri cumhurbaşkanı makamına oturacak şahsiyetin kucaklayıcı ve kapsayıcı olması gerektiğini savunmuştur.

Cumhura baş seçeceğimize göre uzlaşmanın önemine değindik. Cumhurbaşkanı herkesi temsil etsin dedik.

 

16 Mayıs'tan beri yoğun temaslarda bulunduk.

Sonunda uzlaşma arayışlarımız meyvesini vermiştir. CHP dün aday teklifi ile geldi. CHP’nin önerisi bizi memnun etmiştir. MHP bu teklifi benimsemiş, makul ve yerinde bulmuştur. 12. Cumhurbaşkanı adayı olarak sayın Prof. Dr. İhsanoğlu’nun ismi üzerinde mutabakat sağladığımızı tekrar belirmek isterim. Daha önce görüştüğümüz siyasi partilerin bu gelişmeye sıcak yaklaşacaklarını ümit ediyoruz. U saygın ismin hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Bu uzlaşmanın gelecek için umut verdiğini belirtmek istiyorum
Bilgili, birikimli, çelebi ruhlu bir bilim insanıdır. 10 yıla yakın sürdürdüğü görevinde çok başarılı olmuştur. Siyasetle organik bir bağının olmadığı hepimizin malumudur. Şu zamanda aday olması Türkiye için bir şanstır.

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim