• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Devlet Bahçeli: Geleceği Yezidler yazmayacak

Devlet Bahçeli: Geleceği Yezidler yazmayacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünlerde Kerbela vakalarına her gün yenileri eklendiğini, benzeri katliamların ardı arkası kesilmediğini belirterek, “Geleceği Yezidler değil, Hz. Hüseyin ahlakıyla ahlaklanmış yürekler yazacaktır” dedi.

Bahçeli, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Muharrem ayının matem ve hüzün dönemi olduğuna işaret etti. Bahçeli, bu ayda Ehl'i Beyt'in kutlu isimlerine kast edildiği ve çöl kumlarının mübarek kanlarla sulandığın hatırlattı. Bahçeli, “Hicri 61. yılın 10 Muharrem'inde Hz. Peygamber'in reyhanım dediği Hz. Hüseyin ve yanında bulunan 70 kişi Kerbela'da şehit edilmiştir. Kerbela asırlardır kanayan bir yara, Müslümanların ortak hafızasında yer etmiş derin bir acı, yankıları hala devam eden büyük bir dramdır.” ifadesini kullandı.

'HER DEVİRDE ZALİMLER MASUMLARI HEDEF ALDI'

Zalimlerin her devirde, her toplumda masumları hedef aldıklarını, masumiyete kin ve nefret silahıyla muamele ettiklerine işaret eden Bahçeli,  şöyle devam etti: “Taç ve taht uğruna, dünyevi çıkar ve ikbal adına her kutsala el uzatabilecek kadar vahşileşenler insanlığın defolu yüzleridir. Kimi zaman firavun, kimi zaman Nemrut, kimi zaman da Yezid hüviyetine bürünen zalim hevesler, insanlığın önüne taş koyan vicdansızlıktır. Kerbela'da; batıl hesaplar, kötü planlar, şiddet ve cinayet emelleri İslamiyet'in bağrına, mazlumların sinesine hançer gibi saplanmıştır. Ne üzücüdür ki, bugünlerde Kerbela vakalarına her gün yenileri eklenmekte, benzeri katliamların ardı arkası kesilmemektedir. Hz. Hüseyin'in dik duruşu, cesareti, asaleti, iman ve fazileti ihtiyacımız olan davranış ve soylu davranış kalıplarıdır.

GELECEĞİ HÜSEYİN AKLAKIYLA AHLAKLANMIŞLAR YAZACAKTIR

Geleceği Yezidler değil, Hz. Hüseyin ahlakıyla ahlaklanmış, inançlarına samimiyetle bağlanmış, fedakarlığı pusula yapmış yürekler yazacaktır. Zalimler acımasız olabilir, silahları da bulunabilir. Fakat Hüseyni ruh ve şuur, Muhammedi ihlas ve iffet hepsinin üstesinden gelecektir.

SURETİ HAKTAN GÖRÜNEN GAFİLLERE FIRSAT VERİLMEYECEKTİR

Asırlar önce bir damla suya hasret bırakılan yüksek iman, ne korkuya yenilmiş, ne oyunlara gelmiş, ne de hak bildiği yoldan dönmüştü. Bugün de doğrudan dönüş yoktur. Bugün de sureti haktan görünüp tehdit, şantaj ve saldırılardan medet uman gafillere fırsat verilmeyecektir. Yezid'i, kalbi Allah sevgisiyle dolup taşan her vicdan sahibi lanetlemektedir. Hz. Hüseyin ise kahramanlaşmış bir destan gibi gönüllerdedir. Karşımızdaki seçenek azdır: Ya Yezid'in yanında saf tutup fitneye, karışıklığa destek verilecek; ya da Hüseyni duruşa sahip olunacaktır. Bu Aşura Günü'nde Kerbela vakasından ders çıkarılması, herkesin, tüm İslam toplumlarının bir iç muhasebe yapması başlıca dileğimdir. Allah bizi zalimce yaşayıp Yezid gibi anılmaktan korusun. Rabbim hepimize Hz. Hüseyin gibi iyilik kutbu, kahramanlık yurdu olabilmeyi nasip etsin. Zalim anı düşünür, varlığı ve devamlılığıyla ilgilenir. Bu basit ve nefsi bir tutumdur. Biz geleceği düşünelim, gelecek için irade gösterelim. Zalim anı düşünür, varlığı ve devamlılığıyla ilgilenir. Bu basit ve nefsi bir tutumdur. Biz geleceği düşünelim, gelecek için irade gösterelim. Bu şura Günü'müz mübarek ve bereketli olsun. Ehl-i Beyt'in yüce isimlerine Cenab-ı Allah'tan rahmet ve sevdiklerinden olabilmeyi diliyorum.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim