• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Devlet Bahçeli: Bir senaryoyu uygulamaya başladılar

Devlet Bahçeli: Bir senaryoyu uygulamaya başladılar
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, akil insanlar heyetini ve isim vermeden heyetteki sanatçı Kadir İnanır’ı eleştirerek, “Şimdi bir artist, kalkmış TV’de reklam yapıyor, keçiler diye. Kendilerine göre sinema oyuncusu. Bilmedikleri, nereden yazıldığı belli

Bu sanatçılar bu tür senaryolara alışık. Türk sinemasından hareketle çözüm sürecini savunanlar arasında ‘iyi adam’, ‘kötü adam’ bulunuyor. İyi adam Ayhan Işık, kötü adam da Ahmet Tarık Tekçe olmuştur. Kim işine yarıyorsa o Ayhan Işık, kim işine yarıyorsa Ahmet Tarık Tekçe” dedi.

Bahçeli, basına kapalı olarak gerçekleşen Genişletilmiş İl İstişare Toplantılarına dün de Ankara’da devam etti. Genel Merkez’deki Gün Sazak Konferans Salonu’nda partililere konuşan Bahçeli, edinilen bilgilere göre özetle şunları kaydetti:


MHP’YE HAKARET


“MHP, siyasi etiği bozan, siyasi hayatı yozlaştıran her türlü anlayışı reddeder. MHP’den temin etmek suretiyle azınlık hükümeti tek başına iktidar olabilir sözüne inanarak, iktidar olmak hevesine kapılanlar, farkında olmadan MHP’ye hakaret etmektedirler. Bunu yapabilmeyi düşünen insanın da MHP’de yeri yoktur.


ARTİST REKLAM YAPIYOR


Şimdi bir artist, kalkmış TV’de reklam yapıyor, keçiler diye. Kendilerine göre de bir sinema oyuncusu. Bilmedikleri, nereden yazıldığı belli olmayan bir senaryoyu uygulamaya başlamışlardır. Bu sanatçı insanlar, bu tür senaryolara alışıktır. Türk sinema hayatında iki tane senarist vardır. Birincisi Bülent Oran, diğeri Sefa Önal’dır. Fakir kız, zengin oğlandan tut, köyden kente geçerken sorunlar hep bu senaristlerin oluşturduğu filmlerle sinema hayatı zenginleştirilmiştir. Bazıları vardır içlerinde iyi oğlan, bazıları vardır, fakir kız veya zengin kız şeklinde. İyi oğlanlar hep baş artist olarak, söz gelimi Ayhan Işık. Kötü adam da Ahmet Tarık Tekçe olmuştur. Bu senaryoların hepsi devam ediyor. Kim işine yarıyorsa Ayhan Işık, kim işine yarıyorsa Ahmet Tarık Tekçe olmuştur. İkisi de rahmetli oldu. Türk milleti böyle zehirleniyor. Hal böyle olunca küresel güçlerin, emperyalistlerin yazmış olduğu senaryoyu oynayacak insanlara ihtiyaç vardır. Bunları da buldular çıkardılar. Birçok sivil toplum kuruluşu, bunun hepsinin ortak noktası birlikte hareket ettikleri çözüm programının altında saklı fakat çözümün ne olduğunu bilen yok. Kapsamı nereye kadardır, düşünen yok. Bir çözüm türküsüdür, devam ediyor.

    Devlet Bahçeli: Oyalanmayın, savsaklamayın

 

CHP ERDOĞAN’I BALIN İÇİNE BOĞDU


AKP’nin 12 yıllık iktidarı döneminde kutuplaşma öne çıkarıldı. Bunlar Türkiye’yi bölünmenin eşiğine getirmiştir. Bu bir toplumsal yarılmadır. Bunun da ekmeğine yağ süren CHP olmuştur. Her konuyu tersten anlamış ve farkında olmadan Tayyip Erdoğan’ın elini güçlendirmiştir. Başörtüsü, imam hatip, Kuran kursları böyle olmuştur. CHP’nin yanlış tepkileriyle mütedeyyin vatandaşlarımız ‘AKP, bak inançlarımızı daha güçlü kılmak için meselelerimize sahip çıkıyor’ derken, CHP, Erdoğan’ı yağın balın içine boğmuştur.

MHP’YE HUSUMETTEN VAZGEÇMİYORLAR

Davutoğlu, partileri ziyaret etti, bizi de ziyaret etti. Sizlere şurada neyi anlatmışsam, kendisine de onu anlattım. ‘Kuracağınız bir hükümette MHP olmayacaktır, Türkiye için en uygunu HDP ile bir koalisyondur. Çözüm sürecini milletin daha iyi anlamasına, çözümün kapsamının nereye gitmesine vesile olacaktır. Ama bunda bir engel koyuyorsanız, o zaman toplumsal yarılmayı bütünleştirecek bir AKP - CHP koalisyonu yapmanızda yarar vardır’ demişizdir. Sonra, ‘MHP’nin koalisyon içine girmeyeceği anlaşılmıştır’ diyor. O zaman bize dedi ki, ‘Bazı konularda istişare yapabilmek için Faruk Çelik beyle, partinizden görevlendireceğiniz bir arkadaşımız görüşebilir mi?’ Dedik ki, ‘Biz koalisyonu değil, Türkiye’nin meselelerini görüşebiliriz. Bunu bizim dışımızda yapın.’ Şimdi kendilerinin birtakım oyunları için bunları yazıyor, çiziyorlar. Hele hele Samanyolu, Bugün, Zaman gibi medya organlarına akıl ermiyor. MHP’ye husumette bulunmaktan vazgeçmiyorlar. O kadar iş başlarına bugüne kadar birlikte hareket ettikleri AKP’den geldi, hala husumeti MHP’de yürütüyorlar.”

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim