• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Develi’de Nevruz Kutlaması

Develi’de Nevruz Kutlaması
Develi'de Develi Kaymakamlığı ve Develi Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Nevruz Programı Develi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

Develi'de Develi Kaymakamlığı ve Develi Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Nevruz Programı Develi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

Programa Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu, Emniyet Müdürü İbrahim Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük, kutlama programında yaptığı konuşmasında, "Baharla birlikte doğada yaşanan hareketlilik, ortaya çıkan renk şöleni, bir bütünü oluşturan farklılıkların gözler önüne serdiği manzara, doğayla insan bütünleşmesini, çeşitliliklerin toplumsal hayata kattığı zenginliği de temsil etmektedir" dedi. Kaymakam Başıbüyük, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Dolayısıyla Nevruz, huzur içinde, kardeşçe ve şenliklerle kutlanması gereken, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır. Dünya tarihinin en eski mevsimlik bayramlarından olan yeni yılın başlangıcı olan Nevruz gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart ile birlikte insana hayat veren dört unsurun (su, ateş, hava ve toprak) ısınması, uyanması çiçekler ve tüm canlıların da yeniden canlanmasıyla baharın da başladığı günlerdir. Bütün bu güzel duygular yanında Nevruz, yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen, birlik ve kardeşlik duygularının güçlenerek pekişmesini sağlayan bir bayram, bir şenlik günüdür.

Bayramlar toplumun dini ve milli inanışları ile geleneklerinden oluşmakta olup, ait olduğu kültürün toplumsal değerlerini yansıtır. Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz, ortak kültür mirasımızı oluşturan zenginliğimizdir. Geçmişimizden günümüze büyük bir gururla taşıdığımız bu zenginlik, milletimizin birlik ve bütünlüğünü güçlendiren temel unsurlardan birini oluşturmaktadır.

Aynı gök kubbenin altında dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin yaşayan kadim bir milletin evlatları olan bizler, tabiatın uyanışını gönüllerin ve zihinlerin de uyanışına vesile olarak görmeli, medeniyetimizin farklı renk ve dokularını sevgi ve hoşgörü ortamında yakınlaştırarak birliğimizi güçlendiren Nevruz geleneğini gelecek kuşaklara aktarmalı, geçmişi birlikte oluşturduğumuz gibi, geleceğimizin de birlikte inşa edilmesini sağlamalıyız. Unutulmamalıdır ki; bir kültür mozaiği olan coğrafyamızdaki farklılıklarımız ve kültürel çeşitliliğimiz, aramızdaki sarsılmaz kardeşlik ve dayanışmayı kuvvetlendiren zenginliklerimizdir."

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise, "Baharın müjdecisi olan Nevruz'un Türk Kültüründe çok önemli bir yeri bulunmaktadır. İçinden geçtiğimiz şu zor günlerde milletçe Nevruz Bayramının tekrar gönüllerimizi ısındırıp bizlere kardeşliğimizi bir kez daha hatırlatmasını ümit ediyorum" diyerek, Nevruz'un amacının hasıl olduğu, kin, nefret ve terör musibetlerinin arındırıldığı bir coğrafyaya tekrar kavuşulması temennisinde bulundu.

Program Kazakistan'dan gelen Türksoy Derneği oyun ekinin gösterileriyle devam etti. Türksoy Derneği oyun ekibinin yaptığı gösteriler izleyicileri mest etti.

Develi’de Nevruz Kutlaması

Develi’de Nevruz Kutlaması

Develi’de Nevruz Kutlaması

Develi’de Nevruz Kutlaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim