• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Develi’de Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Develi’de Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı
Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından Nevruz Bayramı Kutlama Programı düzenlendi.

Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından Nevruz Bayramı Kutlama Programı düzenlendi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen programa Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Mardar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Develi Kaymakamı Murat Duru yaptı. Nevruz'un 5 bin yıldan bu yana Türk topraklarında kullanılan geleneksel bir bayram olduğunu söyleyen Kaymakam Duru, "Biz asil Türk milleti olarak tabiatla toprak anayla iç içe yaşayan bir milletiz. Tabiatsız, toprak anasız yaşayamayız biz, çünkü tabiatta toprak anada yüzyıllardır at koşturmuş, at sırtında büyümüş ve at sırtında Anadolu topraklarını fethetmiş bir milletiz. Tabiat, at, kılı. hepsi bizim için önemli . İşte bu kültürümüzü bugün burada idrak etmenin mutluluğunu yaşadık. Bu güzel programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise, "Gerçekten zor bir coğrafyada yaşıyoruz kıymetli gençlerimiz. Bizlerden sonra bayrağı devir alacak olan sizlersiniz. Sizler bizim milli örf ve adetlerimize sahip çıkarak onları koruyun, gözetin, sahip çıkın. Çok çalışın, çünkü çok düşmanımız var. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi selamlıyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından program öğrencilerin şiir ve gösterileri ile devam etti. daha sonra geleneksel Nevruz ateşi yakıldı. Develi Kaymakamı Murat Duru ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar Nevruz ateşinin üzerinden atladı ve demir dövdü. Develi protokolünün de katıldığı yumurta tokuşturma yarışmasını Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak kazandı. Nevruz pilavı yenmesinin ardından program son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim