• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Deve Ve Boğa Güreşleri Eski Terzilerin İşlerini Yoğunlaştırdı

Deve Ve Boğa Güreşleri Eski Terzilerin İşlerini Yoğunlaştırdı
Türkiye'de hazır giyim sektörünün gelişmesi ve kıyafetlerde seri üretime geçilmesi ile zor günler yaşayan Aydınlı terzilerin imdadına deve ve boğalar...

Türkiye'de hazır giyim sektörünün gelişmesi ve kıyafetlerde seri üretime geçilmesi ile zor günler yaşayan Aydınlı terzilerin imdadına deve ve boğalar yetişti.

Kış dönemi deve güreşleri, yazın da boğa güreşleri nedeniyle geleneksel Yörük kıyafetleri yeniden moda olurken eski terziler külotlu pantolon, yelek ve sekiz köşe şapka siparişlerini yetiştiremez oldu.

Efeler Diyarı Aydın ve Muğla illerinde yılın her mevsimi düzenlenen Yörük Festivalleri sayesinde özellikle erkekler geleneksel kıyafetlere merak saldı. Efeliğin sembolü körüklü çizme, Yörüklüğün sembolü külotlu pantolon, yelek ve sekiz köşe şapkalar yıllar sonra yeniden moda olurken bu kıyafetleri dikmeyi beceren çok az sayıdaki terzi de Yörük Beylerine yöresel kıyafet yetiştirmek için gece gündüz çalışmaya başladı. Eski yöresel kıyafetlerin yeniden moda haline gelmesi ile birlikte işlerin yeniden açıldığını belirten Aydınlı terzilerden Hasan Külahlı, "Bir süre öncesine kadar hazır giyim nedeniyle tamamen durma noktasına gelen terzilik mesleği Aydın'da deve ve boğa güreşleri sayesinde yeniden gözde meslekler arasına girdi. Tamamen el yapımı olan sekiz köşe şapka, külotlu pantolon ve Yörük yeleği dikmesini bilen bizim gibi eski terziler in işleri yeniden yoğunlaştı. Kışın devecilere yazın da boğacılara çalışıyoruz. Yörük kıyafetlerinin yeniden moda olması ile Allah'a şükür işlerimiz açıldı. Şimdi Avrupa'daki gurbetçilerden bile sipariş alıyoruz" dedi.

2016 yılı fiyatlarına göre sekiz köşe şapkayı 20 TL, külotlu pantolonu 150 TL, yeleği de 100 TL'ye diktiklerini bunların hepsini birden alana sekiz köşe şapkayı hediye verdiklerini belirten terzi Hasan Külahlı genç neslin bu tür kıyafetleri dikmeyi pek bilmediğini işlerin açılmasına rağmen çırak bulmadığını belirtti.

Deve Ve Boğa Güreşleri Eski Terzilerin İşlerini Yoğunlaştırdı

Deve Ve Boğa Güreşleri Eski Terzilerin İşlerini Yoğunlaştırdı

Deve Ve Boğa Güreşleri Eski Terzilerin İşlerini Yoğunlaştırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim