• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Devamsızlığı Mehterle Yendiler

Devamsızlığı Mehterle Yendiler
KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde ilkokul öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı, çaldıkları marşlarla dinleyenleri kendilerine hayran...

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde ilkokul öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı, çaldıkları marşlarla dinleyenleri kendilerine hayran bırakırken, Haskova Belediyesi tarafından konser vermeleri için çağrıldı. Mehter Takımının kurulması sonrası ecdat sevgisi ve Mehter aşkı, küçük öğrencilerin devamsızlıklarını da azalttı.

Babaeski Fatih İlkokulu'nda 6-10 yaş aralığında kurulan minik Mehter Takımı, çaldıkları marşlar ile kendilerine hayran bırakıyorlar. Okul Müdürü Mustafa Fıstık, Mehter Takımı çalışmaları başladıktan sonra devamsızlıkların azaldığını belirtti.

Fatih İlkokul Müdürü Mustafa Fıstık, Mehter Takımı kurmalarının öğrencileri olumlu yönde etkilediğini, devamsızlığı azalttığını söyledi. Fıstık, "Çocuklarımız ilkokul 1 den başlamak üzere Mehter Takımı içerisinde öğrencilerimiz mevcut. Çocuklarımız 6 yaşından 10 yaşına kadar şuanda bu grubun içerisinde. Mehter Takımı yaklaşık 1.5 yıl önce kuruldu. Mahallede de yoğun bir istek vardı, öğrencilerimizin bu konuda mehter takımı çalışmaları başladıktan sonra devamsızlıkların azaldığına şahit olduk. Sosyal kültürel bir çalışma olarak şu anda 1.5 yıldır çalışmalarımız devam ediyor. Mayısın 3'üncü haftasında da Haskova Belediyesi tarafından davet edildik" dedi.

"YETİŞTİRMEKTEN GURUR DUYUYORUM"

Usta Öğretici Yılmaz Sergen, çocukların büyük başarı kaydettiklerini ifade ederek, "Gurur verici oldu, ben yetiştirmekten gurur duyuyorum. Çok kısa zamanda repertuvarları çok geniş oldu. Ben Mehter takımını Türkiye'de tek görüyorum. Bu gelecekte bir iş sahası da olacak" diye konuştu.

Mehter takımı öğrencilerinden Altan Süzer, "Fatih İlköğretim Okulu 4. sınıfa gidiyoruz. Mehteri çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Sergen ise, Mehter takımında davul çaldığını ve davulu çok sevdiğini söyledi.

Devamsızlığı Mehterle Yendiler

Devamsızlığı Mehterle Yendiler

Devamsızlığı Mehterle Yendiler

Devamsızlığı Mehterle Yendiler

Devamsızlığı Mehterle Yendiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim