• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Dev Yapı-İş Başkanı Kantar: İktidarın çıkardığı yasalar kaosa sürüklüyor

Dev Yapı-İş Başkanı Kantar: İktidarın çıkardığı yasalar kaosa sürüklüyor
Devrimci Yapı İşleri Sendikası (Dev Yapı-İş) Genel Sekreteri Eyüp Kantar, "İktidarın çıkardığı yasalar ülkeyi kaosa sürüklüyor. Çalışma hayatıyla...

Devrimci Yapı İşleri Sendikası (Dev Yapı-İş) Genel Sekreteri Eyüp Kantar, "İktidarın çıkardığı yasalar ülkeyi kaosa sürüklüyor. Çalışma hayatıyla ilgili sorunların başında esnek çalışma, taşeron ve buna benzer birçok sorun var." dedi.

Eyüp Kantar, sendika yönetim kurulu üyeleri Mehmet Doğan, Coşkun Kurt, Mehmet Ali Kılıçaslan ile birlikte Malatya Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenledi. Kantar, burada yaptığı açıklamada, iktidarın çıkardığı yasaların iş hayatını kaosa sürüklediğini belirtti. Çalışma yaşamında esnek çalışma, taşeron gibi işçiler için dezavantajlı uygulamalar olduğunu vurgulayan Kantar, şöyle devam etti:

"Ülkemizde yaşanan birçok sorun var. Bu sorunların başında bu iktidarın çıkardığı yasalar ülkeyi kaosa sürüklüyor. Çalışma hayatıyla ilgili sorunların başında esnek çalışma, taşeron ve buna benzer birçok sorun var. Biz sendika olarak ülke genelinde, iş kolumuza bağlı iş yerlerinde örgütlenme faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu amaçla da Malatya'da bulunuyoruz. Sorunları değerlendirmek için biraraya geldik. İktidarın kıdem tazminatıyla ilgili çıkaracağı yasaya karşı işçi arkadaşarımızı biraraya getirmek ve tepkimizi bu anlamda göstermek istiyoruz. Bununla birlikte esnek çalışma, kiralık işçi gibi buna benzer iş yaşamını tamamen paralize eden, işçi sınıfını ezen bütün yasalara karşı tepkimizi koyacağız. Bu ülkede çalışma hayatıyla ilgili bütün yasaları AKP iktidarının Meclis'ten geçirmemesi için var gücümüzle çalışacağız. İş yaşamındaki bu yozlaşmayı ülkenin diğer alanlarında da görüyoruz."

Ülke gündemine ilişkin değerlendirmeler de yapan Kantar, "Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Ülkemizde 3 günde onlarca insanımızı kaybettik. Bu anlamda da barış istemekteyiz. Bunun müsebbibi olanlar tarih önünde yargılanacaklardır." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim