• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Dev Testereler Beton Blokları Peynir Gibi Doğradı

Dev Testereler Beton Blokları Peynir Gibi Doğradı
Uzun zaman sürüncemede kaldıktan sonra Adana Valisi Mustafa Büyük'ün "Devlet işlerinde de hata olabilir" yaklaşımıyla büyüklük gösterip, mahkeme kararını...

Uzun zaman sürüncemede kaldıktan sonra Adana Valisi Mustafa Büyük'ün "Devlet işlerinde de hata olabilir" yaklaşımıyla büyüklük gösterip, mahkeme kararını dirayetle uygulattığı Adana Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası inşaatındaki "kat eksiltme" çalışmasında sona gelindi. Adana Emniyet Müdürlüğü'nün 14 katlı yeni hizmet binasının 6 katının kesim işlemi dev çelik testereler kullanılarak gerçekleştirildi.

Adana Valiliği, 2010 yılında İl Emniyet Müdürlüğü'nün tüm birimlerinin kampüs ortamında hizmetlerini sürdürmesi için Döşeme Mahallesi'ndeki 37 bin 542 metrekarelik arazide yeni bina yapımı için ihale açtı. İhalede 25 milyon 347 bin lira teklif veren Halil Avcı İnşaat, projenin yüklenicisi oldu. İnşaatın başlamasından bir yıl sonra, bina 14'üncü kata ulaştığında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) harekete geçti. DHMİ, "Mania Planı'na göre havalimanına yakın olan binanın uçakların kalkış veya inişleri sırasında tehlikeli olduğunu rapor etti. Pist başına bin 793 metre uzaklıktaki emniyet müdürlüğü binasının yüksekliğinin deniz seviyesine göre 80 metre olduğu, plana göre azami bina yüksekliğinin 54 metreyi aşamayacağı belirtildi.

TEMEL VE TAŞIYICI KOLONLAR KORUNDU

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin raporuyla yargıya taşınan davada mahkeme, binanın 6 katının eksiltilmesine karar verdi. Adana Valisi Mustafa Büyük, yargı kararının uygulanması konusunda dirayet örneği verdi. "Devlet işlerinde de hata olabilir" yaklaşımı sergileyen Vali Mustafa Büyük'ün talimatı üzerine Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, konuyla ilgili ihale açtı. Projenin yüklenicisi olan Halil Avcı İnşaat, 3 milyon 135 bin liralık teklifiyle kat eksiltme işini de üstlendi. Halil Avcı İnşaat'ın deneyimli uzman mühendisleri, planlamalarını titizlikle yaptı. Yıkım gerçekleşirken binanın temeline ve taşıyıcı kolonlarına zarar vermemek için iş makinesi kullanılmadı. Özel beton kesim teknikleriyle, son teknoloji ürünü dev çelik testerelerle yıkıma başlandı.

MOLOZLAR DEPREM TATBİKATINDA KULLANILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ndeki uzman öğretim görevlileri de çalışmaları yakından takip etti. Her biri yaklaşık 15 ton ağırlığındaki olacak şekilde kesilen beton bloklar, vinç yardımıyla güvenli şekilde yere indirildi. Molozların bir bölümü kamyonlara yüklenip, Sivil Savunma Müdürlüğü'nün deprem tatbikat sahasına götürüldü. 10 bin metrekare kapalı alanı kaybedilen bina, yeni görünümüyle önümüzdeki günlerde teslim edilecek.

Yıkımların genelde patlayıcılar ve iş makinesi kullanılarak kontrollü bir şekilde yapıldığı inşaat sektöründe Halil Avcı İnşaat'ın, Emniyet Müdürlüğü binasındaki kat eksiltme programı dikkat çekti. Diyarbakır'daki çok katlı bir binanın fazla katlarının çelik testerelerle kesilerek eksiltilmesi için de Halil Avcı İnşaat'a teklif götürüldüğü öğrenildi.

Dev Testereler Beton Blokları Peynir Gibi Doğradı

Dev Testereler Beton Blokları Peynir Gibi Doğradı

Dev Testereler Beton Blokları Peynir Gibi Doğradı

Dev Testereler Beton Blokları Peynir Gibi Doğradı

Dev Testereler Beton Blokları Peynir Gibi Doğradı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim