• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Dev şirket resmen Ülker'in oldu

Dev şirket resmen Ülker'in oldu
Ülker, dün gece ödemeyi yaparak United Biscuits'i resmi olarak bünyesine kattı.

Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Cem Karakaş, dün gece itibariyle United Biscuits'in resmi olarak Yıldız Holding'in bünyesine katıldığını söyledi.

Yıldız Holding'den yapılan açıklamaya göre, Holding'in, 3 Kasım 2014'te İngiliz bisküvi ve atıştırmalık şirketi United Biscuits'i satın almak için PAI ve Blackstone ile imzaladığı anlaşma, 9 günlük gibi bir sürede hisse bedelinin defaten ödenmesi ile sonuçlandı.

EN BÜYÜK 3. ŞİRKET OLACAK

İngiltere'nin bir numaralı ve dünyanın altıncı büyük bisküvi şirketi United Biscuits, artık Yıldız Holding'in bir şirketi olarak faaliyetlerini sürdürecek. Böylece Yıldız Holding dünyanın en büyük üçüncü şirketi olacak.

DEV SATIŞTA ROL ALAN BANKALAR

Yatırımın yurt dışı finansmanında HSBC liderliğinde Rabobank, ING, Banc of America ve JP Morgan düzenleyici olarak rol alırken, yurt içinde de Yapı Kredi, Akbank, İş Bankası ve Vakıflar Bankası finansman sağladı.

ARACILIK EDEN FİRMALAR

United Biscuits'in satın alınması sürecinde Yıldız Holding'e HSBC ve Ünlü&Co aracılık etti. Deloitte, süreçte Yıldız Holding'e mali inceleme, vergi ve operasyonel danışmanlık hizmeti verirken, Linklaters ve YükselKarkınKüçük şirketleri de hukuki danışmanlık sağladı.

8 YIL VADELİ ÖDEME PLANI

Karakaş, dün gece itibariyle United Biscuits'in resmi olarak Yıldız Holding'in bünyesine katıldığını kaydederek, yurt dışından sağlanan finansmanın sekiz yıla kadar vadeli, yurt içinde sağlanan finansmanın ise daha kısa vadeli olduğunu ifade etti.

3.3 MİLYAR DOLAR ÖDENDİ

Öte yandan, Yıldız Holding'in United Biscuits'i satın alma işleminde bedelin 3,3 milyar dolar olduğunu belirten piyasa kaynakları, United Biscuits'in 2014 yılında FAVÖK'ün 300 milyon dolar civarında hesaplandığını, böylelikle bu işlemin 11 çarpan ile gerçekleştirildiğini ifade ediyor.

Satın alma işleminde finansmanın yaklaşık yüzde 45'inin yurt dışı, yüzde 45'inin yurt içi ve yüzde 10'luk kısmının da özkaynaklar ile sağlandığını aktaran piyasa kaynakları, Yıldız Holding'in kasasında bulunan 1,6 milyar dolarlık nakit varlığında bir azalma olmadığını kaydediyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim