• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Dev İş birliğinin teknolojisi dünya pazarına sunulacak

Dev İş birliğinin teknolojisi dünya pazarına sunulacak
TEMSA, "siber güvenlik ve büyük veri" konusunda Türkiye Savunma Teknolojileri ve Mühendislik (STM) ile akıllı araçlarda teknoloji geliştirme konusunda iş...

TEMSA, "siber güvenlik ve büyük veri" konusunda Türkiye Savunma Teknolojileri ve Mühendislik (STM) ile akıllı araçlarda teknoloji geliştirme konusunda iş birliği gerçekleştirdi. Dev iş birliğinin teknolojisi dünya pazarına da sunulacak.

Akıllı araç üretimiyle yeni bir dönemin startını 2015 yılında veren TEMSA, büyüyen hedefler doğrultusunda sahip olduğu yenilikçi kimliğini yeni işbirlikleri ile genişletiyor. TEMSA ve STM iş birliğinde, toplanan tüm bu verinin ileri seviye büyük veri analitiği, yapay zeka ve optimizasyon teknikleri kullanılarak incelenmesi ve yorumlanmasıyla birlikte geliştirilecek akıllı ulaşım çözümlerinin dünya pazarına ticari ürün olarak sunulması hedefleniyor.

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik ve STM Genel Müdürü Davut Yılmaz'ın katılımıyla imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde STM ve TEMSA, akıllı araçlar için yeni teknolojiler geliştirecek. 2 şirket, Akıllı Araçlar, Büyük Veri Analitiği, Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti (IoT), ve Siber Güvenlik konularında iş birliği yapacak.

İmza töreninde, 2 yerli, öncü kuruluşun mühendislik tecrübelerini akıllı araç teknolojilerinde kullanmak için iş birliği yaptığını belirten TEMSA Genel Müdürü Dinçer

Çelik, "Bu vizyon doğrultusunda akıllı araçlar, elektrikli araçlar ve SMART 2020-akıllı fabrikalar başlıklı Smart Mobility Programlarının gelişimine STM ile yapılan bu iş birliğinin önemli katkısı olacak" dedi.

STM Genel Müdürü Davut Yılmaz ise "TEMSA ile gerçekleştireceğimiz iş birliğimizde, "TEMSA Smart Mobility programları" kapsamında geliştirilecek ürünlerin, şehirlerin ulaşımını dijital dönüşümün hızıyla senkronize edeceğiz" dedi. Yılmaz, "STM'nin özgün olarak tasarladığı ve ulaştırmanın yanı sıra farklı sektörlerde bağımsız çalışabilen Türkiye'nin ilk ve tek büyük veri analitiği platformu Overa (Optimizasyon Veri Analitiği), TEMSA tarafından üretilen elektrikli ve akıllı araçlar için teknoloji geliştirilmesinde kullanılacak" diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim