• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Dev Derbide Gol Sesi Çıkmadı

Dev Derbide Gol Sesi Çıkmadı
Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta erteleme maçında Galatasaray, evinde Fenerbahçe'yi konuk etti.

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta erteleme maçında Galatasaray, evinde Fenerbahçe'yi konuk etti. Karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.

Ligin 26. hafta erteleme maçında iki ezeli rakip Galatasaray ve Fenerbahçe, TT Arena'da lig tarihindeki 118. randevuda karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 eşitlikle geçilen karşılaşmanın ikinci yarısında da gol sesi çıkmayınca maç 0-0 eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla Galatasaray puanını 41'e, Fenerbahçe ise 61'e yükseltirken, sarı-lacivertlilerin lider Beşiktaş ile puan farkı 5'e çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink sahaya, "Muslera, Semih, Denayer, Hakan, Olcan, Selçuk, Donk, Emre, Yasin, Sneijder, Podolski ilk 11'ini sürerken, konuk ekip Fenerbahçe ise, Volkan, Gökhan, Bruno Alves, Kjaer, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen, Alper, Nani, Van Persie ilk 11'i ile karşılaşmaya başladı.

SNEIJDER VE SELÇUK İLK 11'DE

Derbi öncesi sakatlıkları bulunan ve zorlu maça yetiştirilmeye çalışılan sarı-kırmızılıların Hollandalı yıldızı Sneijder ve kaptan Selçuk İnan ilk 11'de sahaya çıktı. 3-4 hafta sahalardan uzak kalacağı tahmin edilen Sneijder, 2 haftada geri dönüş yaparak taraftarlarını sevindirdi. Öte yandan sakatlığı bulunan Sabri ise maça yedek soyundu ve karşılaşmaya 62. dakikada Emre'nin yerine dahil oldu.

Karşılaşmanın öne çıkan satır başları şu şekilde:

Sarı-kırmızılı taraftarların yoğun tezahüratı ile başlayan zorlu karşılaşmaya Fenerbahçe hızlı başladı. Karşılaşmanın 3. dakikasında Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortasında kaleci ile karşı karşıya kalan Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Nani'den önce kaleci Muslera araya gidererek tehlikeyi uzaklaştırdı.

SELÇUK MUHTEŞEM VURDU

İlk dakikalardaki baskıyı üzerinden atan Galatasaray, rakip kaleye baskı kurmaya başladı. Karşılaşmanın 6. dakikasında sol kanattan Yasin'in ortasında ceza yayı üzerinde bulunan Selçuk, topa gelişine muhteşem vurdu. Sarı-lacivertli kaleci Volkan Demirel, çizgi üzerinde topu aynı güzellikle kurtardı.

FENERBAHÇE GOLE ÇOK YAKLAŞTI

10. dakikadan sonra karşılıklı ataklarla devam eden karşılaşmada Fenerbahçe, 24. dakikada Volkan Şen ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Nani'nin sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içi altıpas önünde van Persie'den arkaya seken top Volkan Şen'in önünde kaldı. Bomboş durumdaki Volkan, altıpas önünden topu auta atarak mutlak bir pozisyonu takımı adına harcadı.

VOLKAN BİR KEZ DAHA KAÇIRDI

İkinci yarıya da hızlı başlayan sarı-lacivertliler, 51. dakikada Volkan Şen ile gole yaklaştı. Donk'un hatalı pasında topa sahip olan Nani'nin ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen'in uzak direğe gönderdiği meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 63. dakikada ise bu sefer Hasan Ali'nin sol kanattan ortasında ön direkte topa iyi yükselen Van Persie'nin kafa vuruşu auta çıktı.

FENERBAHÇE YEDEK KULÜBESİ SAÇ BAŞ YOLDU

Karşılaşmanın son dakikaları kıran kırana mücadeleye sahne oldu. Karşılıklı ataklarla gol arayan iki ekip aradığı golü bir türlü bulamadı. Fenerbahçe'nin birçok önemli pozisyonunda ofsayt bayrağı kalkarken, oyuna 66. dakikada Van Persie'nin yerine giren Fernandao da istediği pozisyonları yakalayamadı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Nani'nin sağ kanattan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Diego, pasını Fernandao'ya aktardı. Fernandao'nun vuruşu üst direğin hemen üstünden auta çıktı. Kaçan gol sonrası Fenerbahçe yedek kulübesi adeta saç baş yoldu. Galatasaray ise bu dakikalarda sol kanattan Sneijder ve Yasin ile yüklemeye çalıştı ancak aradığı golü bulamadı ve karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ VE KARTLAR

Galatasaray'da 62. dakikada Emre'nin yerine Sabri, 77. dakikada Denayer'in yerine Koray ve 82. dakikada ise Selçuk'un yerine Bilal oyuna girdi. Fenerbahçe'de ise 66. dakikada Van Persie'nin yerine Fernandao, 71. dakikada Volkan Şen'in yerine Diego, 80. dakikada ise Alper'in yerine Ozan oyuna dahil oldu. Karşılaşmada hakem Mete Kalkavan tarafından Sabri ve Yasin sarı kartla cezalandırıldı.

YÖNETİM İSTİFA SESLERİ

Golsüz berabere biten karşılaşma sonra TT Arena'da maçın bitiş düdüğüyle birlikle taraftarlar yönetimi istifaya çağırdı. "Yönetim istifa" sesleri ile yönetim aleyhinde tezahüratlarda bulunan sarı-kırmızılı taraftarlar, ayrıca Volkan Demirel'e de tepki gösterdi.

MUSLERA, VOLKAN'A MORAL VERDİ

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte yere çöken ve büyük üzüntü yaşayan sarı-lacivertli kaleci Volkan Demirel'e, Muslera moral verdi. Volkan'ın yanına giderek onu yerden kaldıran Muslera, Volkan ile beraber soyunma odasına gitti. Bu sırada stattaki taraftarlar da Volkan aleyhine tezahüratlarını sürdürdü.

Dev Derbide Gol Sesi Çıkmadı

Dev Derbide Gol Sesi Çıkmadı

Dev Derbide Gol Sesi Çıkmadı

Dev Derbide Gol Sesi Çıkmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim