• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

DEÜ Tıp Fakültesi 38 Yaşında

DEÜ Tıp Fakültesi 38 Yaşında
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 38. Kuruluş Yıldönümü, İnciraltı Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda Dekan Prof.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 38. Kuruluş Yıldönümü, İnciraltı Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda Dekan Prof. Dr. Tülay Canda'nın ev sahipliğinde kutlandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEÜ Tıp Fakültesi'nin ilk Dekanı Prof. Dr. Şakir Fadıloğlu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, eski bakanlardan Prof. Dr. Suat Çağlayan, DEÜ yöneticileri ile akademik, idari personel ve konukların katıldığı törende fakülte tarihçesi bir film gösterimi ile anlatıldı.

Törende, Tıp Fakültesi'nden bu yıl emekli olan Öğretim Üyeleri ile fakülte ve DEÜ Hastanesi'nde 15 ve 30. yılını dolduran akademik ve idari personel hizmetleri için onurlandırıldı.

Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 1978'de kurulduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün "Sıfır ile bir arasındaki fark, 1 ile bin arasındaki farktan daha büyüktür" şeklinde bir Arap atasözü vardır. Yoktan var etmek büyük emek, kahramanlık ister. Bu bağlamda kurucularımızı sevgiyle, saygıyla yad ediyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'Kİ İLK 10 ARASINDA OLDUK"

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin her geçen gün daha da büyüdüğünü belirten Füzün, şöyle konuştu: "Üniversitemiz öğrenci sayısı itibarıyla yüzde 75 büyüdü. Üniversitenin bütçesi yüzde yüzlerin üzerinde büyüdü. Döner sermaye bütçesi de yüzde 135 civarında büyüdü. 2007 sonunda yapı ve tesis alanı olarak 530 bin metrekare olan üniversitemiz binalarının toplam alanı sekiz yüz 30 bin metrekareye çıktı. Yüzde 43 büyüdük. Teknoparklarımızı kurduk. Dünyada ilk bine giren Türkiye'deki ilk 10 üniversite arasında olduk. Teknoparklar birincisi olduk. Çok önemli yol kat ettik, onlarca sayabilirim. Ancak üniversite hastanemizde başarılı olamadık. Bütün üniversite hastanelerinde durum bizimle benzer şekilde. Maalesef hastanemizin borçları arttı. Bunun bir şekilde halledilmesi lazım. Canım yanıyor. Hastanemiz Türkiye'nin bence en kaliteli sağlık hizmeti veren kurumlarından bir tanesi. Akademik kadromuz ve altyapı olanaklarımız hızla büyüyor. Bugüne kadar emeği geçen herkese canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da, fakültenin tarihçesini anlatan tanıtım filmini hazırladıkları için Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Halil Yoleri, Film Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faik Kartelli, DEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıza Çetingöz'e ve Yrd. Doç. Dr. Nilgün Yener'e birer plaketle teşekkür etti. Müzik dinletisinin sunulduğu programın kapanışında, konuklara yiyecek içecek ikramı yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim