• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

DEÜ Rektör Vekili Çelik’ten “çalınan kadavra” açıklaması

DEÜ Rektör Vekili Çelik’ten “çalınan kadavra” açıklaması
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Tıp Fakültesinden alınarak İstanbul'daki özel bir üniversiteye nakledilen iki kadavra...

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Tıp Fakültesinden alınarak İstanbul'daki özel bir üniversiteye nakledilen iki kadavra ile ilgili konuştu. Olayın geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştiğini belirten Çelik, "Tıp Fakültesi Dekanının haberi olmadan iki kadavra buradan alınarak İstanbul'daki özel bir üniversiteye naklediliyor. Dekan hocamızın, başhekimliğin, rektörlüğün haberi yok. Böyle bir şey olamaz" dedi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Çelik, iki kadavranın İstanbul'daki özel bir üniversiteye nakledilmesi ile ilgili

dekanın, başhekimliğin, rektörlüğün haberinin olmadığını söyledi. Prof. Dr. Çelik, "Kendisi buraya geldi. "Neden böyle bir şey yaptın" diye sorulduğunda anatomi ve anabilim dalı başkanlarının kadavrayı bir yerden alarak başka bir yere götürmesinin kendi uhdesinde olduğunu söyledi. Araştırmamız sonucunda böyle bir şey olmadığını belirledik. Dekanlığın uhdesinde ona bağlı olarak değerlendirilmeli. Göreve geldiğimde duydum, şok oldum. Üniversitemizde böyle bir şey olamaz dedik" diye konuştu.

"Görevinden aldık"

Olayın ardından hukuki sürecin başladığını belirten Prof. Dr. Çelik, "Geçen hafta sonuçlanan soruşturmanın sonucuna göre anatomi anabilim dalı başkanını görevinden aldık. Öğretim üyeliğine devam ediyor. Hukuk müşavirliğimizin çalışması devam ediyor. Yasal düzende mahkeme boyutuna taşınması gerekiyor diye düşünüyorum. Kamera kayıtlarında net şekilde görülüyor. Kendisi bu kadavra benim diyor. Kredi çekerek aldığını ifade ediyor. Kadavralar bağışçılar tarafından veriliyor. Ticari bir şekilde bir yerden bir yere nakledemezsiniz. Bir cihazı bile bir yerden bir yere gönderirken bölüm başkanı var, anabilim dalı başkanı var, dekanlık var, rektörlük var. Neyi nereye götürüyorsun. Bunlar yapılmaması gereken şeyler. Kaldı ki kadavra çok dikkat edilmesi gereken bir olay. Üniversitemiz ve ülkemiz açısından çok önemli bir durum. Eğitim hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim