• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Deştiman Teşkilatına İsyan Eden Aydın Çiftçisi Mücadeleyi Kazandı

Deştiman Teşkilatına İsyan Eden Aydın Çiftçisi Mücadeleyi Kazandı
Aydın'da Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı (ÇMKB) tarafından çiftçilere ve arazi sahiplerine gönderilen ödeme emir ve haciz uyarısının ardından...

Aydın'da Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı (ÇMKB) tarafından çiftçilere ve arazi sahiplerine gönderilen ödeme emir ve haciz uyarısının ardından isyan başlatan çiftçiler, hukuki zeminde başlattıkları mücadeleyi kazandılar. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in de destekleri ile Kaymakamlık ve Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine müracaat eden çiftçilerin arazilerinin çevrili olması halinde koruma parası vermek zorunda olmadıkları belirtildi.

Aydın Kemer mahallesi sakinlerinden Hüseyin İncitme öncülüğünde bir grup çiftçinin geçtiğimiz ay Efeler Kaymakamlığı ve Efeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğü'ne zorunlu koruma parası ödetilmesi itirazı ve ÇMK'dan ayrılma talebine ilişkin müracaatları sonuçlandı.

"ARAZİNİZ ÇEVRİLİ İSE KORUMA PARASI ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ"

Bölge çiftçisinin temsilcisi Hüseyin İncitme'ye gönderilen 87639485/243.02/6691 Sayılı resmi yazıda "4081 Saylı Çiftçi Malları Korumanması Hakkında Kanun ve bu konuda verilen mahkeme kararları dikkate alınarak Çiftçi Malları Koruma Meclisi tarafından karar alınmıştır. Alınan karara göre İşletme sahiplerinin talep etmesi ve aşağıdaki iki koşuldan birinin sağlanması halinde koruma ücreti talep edilmeyeceği ve bu işletmeleri koruma Sandığı'ndan herhangi bir tazminat ödenmeyeceği oy birliği ile kararlaştırılmıştır" denilerek "Özel ve tüzel işletmelerin tarımsal vasıfta olan taşınmazlarını korumak üzere bekçi istihdam etmeleri ve araziyi koruduklarını belgelemeleri. Vatandaşlar için de; Arazinin imar planı içerisinde yer alması ya da yerleşik köy planı içerisinde yer alması. Bunun dışındaki arazilerin ise çevrili olması halinde dilekçe ile Çiftçi Malları Koruma Teşkilatı'ndan ayrılıp ödeme yapmak zorunda kalmayacakları belirtildi.

Çiftçiler adına önemli bir kazanım elde ettiklerini belirten Mahalle Temsilcisi Hüseyin İncitme, "Bu kazanım çiftçilerimiz adına önemli bir kazanım idi. 1941 yılında çıkmış bir yasa ile çiftçiler her yıl kendilerine hiçbir faydası olmadığı halde sorma ver parası ödemek zorunda kalıyordu. Bu mücadelemizde her zaman yanımızda olan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'e katkılarından dolayı çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Deştiman Teşkilatına İsyan Eden Aydın Çiftçisi Mücadeleyi Kazandı

Deştiman Teşkilatına İsyan Eden Aydın Çiftçisi Mücadeleyi Kazandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim