• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Destici: Dündar ve Gül kararı basın özgürlüğü için dönüm noktası

Destici: Dündar ve Gül kararı basın özgürlüğü için dönüm noktası
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi kararının ardından serbest bırakılan Can Dündar ve Erdem Gül için "Ben bu...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi kararının ardından serbest bırakılan Can Dündar ve Erdem Gül için "Ben bu kararı özellikle basın özgürlüğü ve demokrasi açısından bir dönüm noktası olarak görüyorum" dedi.

Başkent Ankara'da basına açıklama yapan Mustafa Destici, basınla ilgili olan fikirle alakalı olarak hiçbir gazetecinin, ya da basın mensubunun tutuklanmasını doğru bulmadığını söyledi. "Destici, "Eğer gerçekten iddia edildiği gibi vatana ihanet suçu işlenmişse, devletin gizli belgeleri ifşa etme suçu işlenmişse burada tutuksuz yargılanmalarının daha doğru olacağını düşünüyorum. Tabii ki hiç kimse demiyorum ki suç işleyenin yanına kâr kalsın. Ya da bunlar basın mensubu olunca işledikleri suçlar gözükmesin demiyorum. Bunlar gözüksün. Ama mutlaka, suç sabitleşinceye kadar yani yargılama süreci bitinceye kadar tutuksuz yargılanmaları gerektiğini daha önce ifade ettik. Anayasa mahkemesi de bu yönde bir hak ihlali kararı verdi. Ben bu kararı özellikle inşallah basın özgürlüğü ve demokrasi açısından bir dönüm noktası olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

'Türkmenlere yardım götürmese bile MİT TIR'larının durdurulmasını doğru bulmadığını" daha önceki konuşmalarında da ifade etiğini belirten Destici, basın üzerinde herhangi bir baskının olmaması gerektiğini söyledi. Destici konuşmasını şöyle tamamladı: "Hele ki, devleti yönetenlerin istekleriyle ya da keyfi uygulamalarıyla ya da yargıda yapacakları bir takım değişikliklerle ve talimatlarla hedef göstererek bir takım medya mensuplarının basın mensuplarını göz altına alınmasını, uzun tutukluluk sürelerini demokratik bulmadığımız gibi insani de bulmadığımızı açık ve net şekilde ifade ettik. Özelde Can Dündar ve Erdem Gül'ü beğenmeyebilirsiniz fikirlerine karşı olabilirsiniz ki bizimle de zıt fikirde olan insanlar. Asla dünya görüşlerimizin bağdaşmadığı insanlar. Çok farklı düşünce iklimlerinde yetişmiş ve buralarda farklı mücadele veren insanlarız. Ama bunların hiç birisi karşımızdakinin fikrine saygı duymamamızı gerektirmiyor. Tam da demokrasi bu."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim