• BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Destici: Cumhurbaşkanı muhalefetle bir söz dalaşına girmemeli

Destici: Cumhurbaşkanı muhalefetle bir söz dalaşına girmemeli
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhalefetle kısır tartışmalara girmemesi tavsiyesinde bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhalefetle kısır tartışmalara girmemesi tavsiyesinde bulundu. Destici, "Bunların üstünde olması lazım. Kesinlikle bu seviyelere inmemesi ve bu seviyelerde bir söz düellosuna, bir söz dalaşına girmemesi gerekiyor. Çünkü kendi şahsıyla birlikte, şu anda oturmuş olduğu, seçilmiş olduğu makamın da büyük bir yara aldığını, zedelendiğini burada bir kere daha ifade etmek istiyorum." dedi.

BBP lideri Destici, parti genel merkezinde gündemi değerlendirdi. Konuşmasında siyasi partilerin birbirlerini eleştirmelerinin normal olduğunu kaydeden Destici, muhalefetin iktidarı ya da iktidarın muhalefeti eleştirmesinin normal olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı'nın anayasal çerçevede kalmadığını, tarafsız olmadığını ve bir siyasi partinin genel başkanı gibi davrandığını defalarca dile getirdiklerine dikkat çeken Destici, ancak bu durumun Cumhurbaşkanı'na hakaret etme özgürlüğü vermediğini belirtti.

Mustafa Destici, sözlerine şöyle devam etti: "Aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızın da bunlara fırsat vermemesi adına, bence yaptığı konuşmalarda; özellikle salon toplantılarında, özellikle muhtarlarla yapmış olduğu toplantılarda partisi, siyasi genel başkanlarına ya da belli siyasi partileri artık muhatap almaktan ya da karşısına almaktan vazgeçmesi gerektiğini düşünüyorum. Toplumun, tüm kesimin Cumhurbaşkanı olduğunu bilerek, bunun idrakinde olarak toplumun tüm kesimini, sağıyla soluyla, Alevi'siyle Sünni'siyle, Türkmen'iyle Kürdü'yle, A partisiyle B partisiyle toplumun tüm kesimini kucaklamanın vaktinin geldiğini buradan bir kere daha söylemek istiyorum.

Çünkü ülkemizin başında büyük problemler var. Başta PKK belası olmak üzere, Suriye'deki meseleleri, gelişmeleri, Iraktaki meseleleri gelişmeleri, Rusya'yla ilişkilerimizi, Ermenistan'la ilişkileri. Yani baktığımız aman ülkemiz zor zamanlardan geçmekte ve dolayısıyla da burada birliği beraberliği, kardeşliği sağlayacak, ülkenin bütünlüğünü sağlayacak ve bunun için gayret gösterecek ve en başta gayret göstermesi gereken kişi Sayın Cumhurbaşkanımızdır."

BBP Genel Başkanı Destici ayrıca hastaneden taburcu olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Destici: Cumhurbaşkanı muhalefetle bir söz dalaşına girmemeli

Destici: Cumhurbaşkanı muhalefetle bir söz dalaşına girmemeli

Destici: Cumhurbaşkanı muhalefetle bir söz dalaşına girmemeli

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim