• BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Destici: Bedeli millet ödüyor, bu ortamı sağlayanlar niye bedel ödemiyor?

Destici: Bedeli millet ödüyor, bu ortamı sağlayanlar niye bedel ödemiyor?
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Doğu ve Güneydoğu yaşananlar nedeniyle milletin bedel ödediğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Doğu ve Güneydoğu yaşananlar nedeniyle milletin bedel ödediğini söyledi. PKK ile mücadele edilmesi gerektiğini belirten Destici, "Senin yaptığın hatadan dolayı millet bu bedeli ödüyor. Bu ortamı sağlayan bunun bedelini niye ödemiyor? Devlet ödüyor, millet ödüyor. Bu ortamı sağlayan niye bedel ödemiyor? Orada ihmali, hatası, kurusu, ihaneti mutlaka onların da hukuk önünde bedel ödemesi lazım ki bir daha aynı süreçleri ülkemiz ve milletimiz yaşamasın." dedi.

Mustafa Destici, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan olaylara değinen Destici, çözüm sürecinde PKK'nın silah bırakmayacağını, daha da güçleneceğini önceden söylediklerini aktardı. PKK ile ve PKK'nın uzantıları ile topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Destici, şunları kaydetti: "Ama PKK'ya bu imkanı veren, bu alanı açan, bu bölgeye onları çok rahat bir şekilde bırakan yetkililerin de mutlaka adalet ve hukuk önünde hesap vermesi gerekir. Bedeli millet ödüyor, bedeli ülkemiz ödüyor. Buna sebep olanlar niye bedel ödemiyor. Esnafa ve vatandaşa mali destekler verilecek. Bunları yanlış bulmuyoruz. Seni yaptığın hatadan dolayı millet bu bedeli ödüyor. Bu ortamı sağlayan bunun bedelini niye ödemiyor? Devlet ödüyor, millet ödüyor. Bu ortamı sağlayan niye bedel ödemiyor? Orada ihmali, hatası, kurusu, ihaneti mutlaka onların da hukuk önünde bedel ödemesi lazım ki bir daha aynı süreçleri ülkemiz ve milletimiz yaşamasın."

'DEMİRTAŞ, BİR HAFTADA İKİ İHANET GERÇEKLEŞTİRDİ'

Selahattin Demirtaş'ın son bir hafta içerisinde iki ihanet gerçekleştirdiğini ileri süren Destici, şöyle devam etti: "Bunları yutacak mı Türkiye Cumhuriyeti devleti? Meclis bunları yutacak mı? İktidar bunları yutacak mı? Sadece kürsüden eleştirip hamasi sözlerle mi geçiştirecek? Bununla ilgili hukuki süreç niye başlatılmıyor? Eğer samimiyle iktidar partisi bu işte, iktidar partisi buna öncülük yapmalı ama CHP ve MHP de bu sorumluluğun sahibidir. Hatta MHP'nin dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılanması ile ilgili Meclis'e hemen teklifini vermesi lazım. Meclis'te hangi kurup ne tavır alıyor, bunu da milletin görmesi gerekiyor."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim