• BIST 9524.59
  • Altın 2490.88
  • Dolar 32.5438
  • Euro 34.7228
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Destici: AK Parti'nin dokunulmazlık teklifi kötünün iyisi

Destici: AK Parti'nin dokunulmazlık teklifi kötünün iyisi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dokunulmazlık konusunu değerlendirerek, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin teklifi kötünün iyisidir....

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dokunulmazlık konusunu değerlendirerek, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin teklifi kötünün iyisidir. Aslında kürsü hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılması lazım." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Destici, konuşmasının başında şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine de baş sağlığı diledi. Dokunulmazlıklar meselesinin artık sürüncemede bırakılmamasını isteyen Destici, PKK'ya destek veren, onların taziyelerine giden milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini kaydetti. Destici, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin teklifi, kötünün iyisidir. Aslında kürsü hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılması lazım. Eksiktir. Diyelim meclisteki fezlekeleri gönderdiniz yargıya, yarın birikenler için bir daha mı anayasa değişikliği yapacaksınız? Toptan kaldırın. Ama iktidar partisi buna yanaşmıyor, "mevcut fezlekeleri gönderelim" diyor ona da evet. Biz parti olarak "evet" diyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni de, Milliyetçi Hareket Partisi'ni de bundan kaçmamaya teklifine "evet" demeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

"DEVLET OLARAK ADALETİ SİZ SAĞLAYACAKSINIZ"

Bizzat kurşunu sıkan, bombayı patlatan terörist ve çocuk istismarcıları için idamın getirilmesi gerektiğini söyleyen Destici, "Eğer siz adaleti tesis etmezseniz birileri çıkar cezaevinde "ben geç kalmış adalet saymıyorum" diyerek infazı gerçekleştirir. Devlet olarak adaleti siz sağlayacaksınız." diye konuştu.

"HER ŞEYİN ÜZERİNDE BİR EĞİTİM PROBLEMİMİZ VAR"

Toplumun giderek ahlaki bir yozlaşmaya sürüklendiğini belirten Destici şöyle devam etti: "Her şeyin üzerinde bir eğitim problemimiz var. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi, insanlarımızı iyi eğitemiyoruz. Devlet kadrolarımızı ehliyet ve liyakata göre şekillendirmiyoruz. Maalesef yandaşlık "benden olanın her türlü hatasını örterim" anlayışıyla kadrolar doldurulursa işte, Kırıkkale MKE'de yaşananları yaşarsınız. Bu sadece gün yüzüne çıkan, kulaktan kulağa dolaşanlar herkesin bildiği şeyler. Bir toplum ahlakını, maneviyatını, örfünü kaybederse o toplum ruhunu kaybetmiş olur ve çöker."

Destici, şehit cenazelerde çalınan marştan kendisinin de rahatsız olduğunu belirtti. Destici, "Bir cenaze töreninde de bunu yanımdaki devlet erkanıyla paylaştım. Biz niye şehitlerimizi batı marşlarıyla uğurlayalım ki? Kendi inancımıza göre, tekbirlerle, salavatlarla uğurlarız." açıklamasında bulundu.

Cihan

Destici: AK Parti'nin dokunulmazlık teklifi kötünün iyisi

Destici: AK Parti'nin dokunulmazlık teklifi kötünün iyisi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim